ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:21
MENU CLOSE

Ο Πρόεδρος της Gefest-Group: Να διατυπωθεί και να νομοθετηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα

30.05.2017 13:42

 

Ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Gefest-Group στην Οδησσό της Ουκρανίας, Παντελής Β. Μπούμπουρας επισήμανε ότι «στα μνημόνια που καταρτίζονται για την πατρίδα μου, έχει αγνοηθεί ο δυναμισμός της ομογένειας».

Στη συνέχεια, ζήτησε την τεχνική υποστήριξη των θεσμών για να διατυπωθεί και να νομοθετηθεί το πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα από την διασπορά. Ένα πρόγραμμα που θα υιοθετεί κίνητρα που προβλέπονται στην παγκόσμια αγορά προσέλκυσης επενδύσεων, και όχι σε επιδοτήσεις, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Gefest-Group χαρακτήρισε τον τουρισμό, ως κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν εγκρίνει τα χαμηλότοκα δάνεια που παρέχει για ανέγερση νέων τουριστικών μονάδων στην Ελλάδα.

«Σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει ότι στην Ελλάδα χρειάζονται επενδύσεις τουλάχιστον 5 δις. €, για να ανταποκριθεί στην ζήτηση νέων καταλυμάτων», υπογράμμισε εισηγούμενος την έγκριση χαμηλότοκων δανείων από την ΕΤΕ, για ανέγερση υποδομών στον τομέα του τουρισμού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version