ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Το μεσημέρι το τετ α τετ Τσίπρα -Μητσοτάκη με εκατέρωθεν διαχωριστικές γραμμές

20.06.2017 07:56

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος κατ΄ιδίαν επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για το αποτέλεσμα του Eurogroup αλλά και για το Κυπριακό εν όψει της επικείμενης Συνόδου της Γενεύης στις 28 Ιουνίου. Οι συναντήσεις ξεκινούν με τον ΓΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και ακολουθούν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στις 12:00 και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη 13:30. Στις 15:00 θα ενημερώση και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ραντεβού από το οποίο ενδέχεται να προκύψει και η ημερομηνία διεξαγωγής της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup που έχει ζητήσει η ΝΔ – μέχρι στιγμής υπάρχουν σκέψεις για Δευτέρα ή Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται πώς θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τις διαχωριστικές τους γραμμές: 
ο μεν Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υπερασπιστεί τη συμφωνία υποστηρίζοντας ότι οδηγεί στο τέλος των μνημονίων και δίνει τη δυνατότητα για αυτοδύναμη έξοδο της χώρας στις αγορές, 
ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η καθυστερήσεις στην επίτευξη της συμφωνίας έχουν βλάψει την πραγματική οικονομία, ενώ η συμφωνία καθεαυτή δεμσεύει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα.

Περαιτέρω, ο πρωθυπουργός αναμένεται και σήμερα όπως και χτες να εκφράσει την άποψη της κυβέρνησης ότι το πλαίσιο της συμφωνίας είναι θετικό στο βαθμό που 
–προσδιορίζονται τα μέτρα για το χρέος (συνδυαστικά η απόφαση του Μαίου του 2016 και αυτή της 15ης Ιουνίου 2017, κλειδώνουν τον αλγόριθμο με τον οποίο προσδιορίζονται τα μέτρα για το χρέος, λέει η κυβερνητική επιχειρηματολογία).
–έγινε θετικά δεκτή από τις αγορές
–καταγράφονται σαφείς δεσμεύσεις των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για την ενίσχυση της Ανάπτυξης ενώ αίρονται οι όποιες διαφωνίες υπήρξαν στο παρελθόν για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας.
 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:55
Exit mobile version