ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Mηνύσεις για "προδοσία" κατά Μέρκελ από υποστηρικτές του AfD για προσφυγικό

30.08.2017 09:36

 

«Όλες οι μηνύσεις κατά της καγκελαρίου έχουν κριθεί αβάσιμες», διαβεβαίωσε η Φράουκε Κέλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Καρλσρούης, μιλώντας στην Mannheimer Morgen.

Υποστηρικτές του AfD καταγγέλλουν ότι η συντηρητική καγκελάριος άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας ανεξέλεγκτα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015 και το 2016.

Χθες Τρίτη το βράδυ, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπίτερφελτν-Βόλφεν στην ανατολική Γερμανία η Μέρκελ ήρθε αντιμέτωπη με την έντονη αντίδραση υποστηρικτών του AfD που της φώναζαν «Φύγε! Φύγε!».

Η πόλη αυτή θεωρείται προπύργιο του λαϊκιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος, το οποίο πέρυσι κέρδισε το 31,9% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η Μέρκελ τόνισε από την πλευρά της ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το AfD ή με το ακροαριστερό Die Linke για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου στις οποίες διεκδικεί τέταρτη θητεία στην καγκελαρία. «Το λέμε ξεκάθαρα: κανένας συνασπισμός με το AfD κανένας συνασπισμός με την αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια άλλης προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Βρανδεμβούργο επί του Χάβελ λίγο αργότερα η Μέρκελ έγινε ξανά στόχος αποδοκιμασιών, με κάποιους διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» ή την έδειχναν να φορά μαντήλα.

Το AfD, που ιδρύθηκε το 2013 ως ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα, φαίνεται να κερδίζει το 8 με 9% στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:21
Exit mobile version