ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Η Μέρκελ «μπορεί να φανταστεί» Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, αλλά...

15.09.2017 12:58
 
Υπέρ της πρότασης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη θεσμοθέτηση της θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης τάχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά, όπως το συνηθίζει, έθεσε τις γνωστές γερμανικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης.
 
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούσε πολύ καλά να φανταστεί έναν ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, αλλά υπογράμμισε πως η δημιουργία μιας τέτοιας θέσης θα πρέπει να υποστηριχθεί με μεταρρυθμίσεις ουσίας.
 
«Βεβαίως χρειαζόμαστε να ενισχύσουμε τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης … Δεν έχω τίποτα εναντίον ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών. Μπορώ πολύ καλά να το φανταστώ», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.
 
«Όμως το σημαντικό για μένα είναι να υποστηρίξουμε τα συνθήματα -“οικονομική διακυβέρνηση” και “ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών” και “προϋπολογισμός”- με ουσία». Η Μέρκελ πρόσθεσε πως, παρόλο που η νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη είναι εναρμονισμένη, η οικονομική συνεργασία εξακολουθεί «να μην έχει συνοχή».
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08
Exit mobile version