ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:25
MENU CLOSE

«Μπλόκο» της ΕΚΤ στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για αξιολόγηση του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών

15.09.2017 13:29

 

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ζήτημα που εγείρει το ΔΝΤ, περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review), ο Μπενουά Κερέ απάντησε ότι το μόνο θεσμικό όργανο που αποφασίζει για αυτό το θέμα είναι η Ενιαία Εποπτική Αρχή (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
«Ο SSM έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ανάλυση AQR για τις ελληνικές τράπεζες», είπε ο Μπ. Κερέ και υπενθύμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περάσουν τα stress tests που θα γίνουν εντός του 2018 και πριν από τη λήξη του προγράμματος.
 
Ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ΑQR ή όχι, αλλά να γίνει μια συζήτηση με το ΔΝΤ, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα κατευνάζει τις ανησυχίες του. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο κ. Κερέ, «υπάρχει μόνο ένας αρμόδιος ανεξάρτητος επόπτης , κι αυτός δεν είναι άλλος από τον SSM».
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταΐσελμπλουμ, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, ξεκαθάρισε ότι το θέμα της Εldorado Gold δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:19
Exit mobile version