ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:39
MENU CLOSE

Σκληρή επίθεση Παππά στη ΝΔ για τις άδειες: Αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος ή όχι;

05.10.2017 13:26
 
Δριμεία επίθεση στον εκπρόσωπο της ΝΔ, για το ζήτημα της προσφυγής στο ΣτΕ της ΕΙΤΗΣΕΕ και δύο τηλεοπτικών σταθμών για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Παππάς αναφέρει τα εξής:
 
«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι. Στις αιτιάσεις πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πρόταση για “πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος” και ότι το “ΕΣΡ θα κρίνει” σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη κρίνει.
 
Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ. Στις αναφορές περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.
 
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του. Συγκεκριμένα έχει υπερψηφίσει τα άρθρα:
 
6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων),
 
7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών),
 
8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος),
 
9 (Απασχολούμενο προσωπικό),
 
10 (Οροι συμμετοχής),
 
13 (Διαδικασία δημοπρασίας),
 
14 (Οροι χορηγούμενων αδειών) και
 
15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).
 
Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ; Δε ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τί σέβεται και τί όχι. 
 
Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα. Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί».
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version