ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Οι εισαγγελείς ζητούν τη φυλάκιση της έκπτωτης Μις Τουρκία για ένα tweet

07.12.2017 12:43

 

Εισαγγελείς στην Κωνσταντινούπολη απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος της 18χρονης Ιτίρ Εσέν για “κατάφωρη προσβολή ενός τμήματος της κοινωνίας” για το σχόλιο που είχε αναρτήσει στο Twitter την ώρα που η χώρα τιμούσε την μνήμη των θυμάτων κατά την πρώτη επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα, μετέδωσε το πρακτορείο.

Η Εσέν έχασε τον τίτλο της μία μέρα μετά τον διαγωνισμό τον Σεπτέμβριο όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας η ανάρτησή της. Το μοντέλο και φοιτήτρια του πανεπιστημίου αρνείται ότι είχε πρόθεση να προσβάλει.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ανάρτηση, η οποία στη συνέχεια αφαιρέθηκε από το Twitter, ανέφερε το εξής: “Σήμερα το πρωί μου ήρθε η περίοδός μου, για να τιμήσω την ημέρα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου. Τιμώ την ημέρα αυτή, χύνοντας δι’ αντιπροσώπου το αίμα που έχυσαν οι μάρτυρές μας”.

Η ανάρτηση προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν έγινε γνωστή. Το δικαστήριο θα πρέπει να κάνει δεκτό το κατηγορητήριο προτού οριστεί δικάσιμος.

Η πρώτη επιλαχούσα Ασλί Σουμέν στέφθηκε τελικά νικήτρια και εκπροσώπησε την Τουρκία στον διαγωνισμό Μις Κόσμος που διεξήχθη στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:36
Exit mobile version