ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:51
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

11.12.2017 14:09
 
Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.
 
Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.
 
Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.
 
  • Μήλα
  • Ροδάκινα
  • Νεκταρίνια
  • Φράουλες
  • Σταφύλια
  • Σέλερι
  • Σπανάκι
  • Κόκκινες πιπεριές
  • Αγγούρια
  • Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)
 
  • Αβοκάντο
  • Καλαμπόκι
  • Ανανάς
  • Λάχανο
  • Αρακάς κατεψυγμένος
  • Κρεμμύδια
  • Σπαράγγια
  • Μάνγκο
  • Παπάγια
  • Ακτινίδια
  • Μελιτζάνες
  • Γκρέιπφρουτ
  • Πεπόνι
  • Κουνουπίδι
  • Γλυκοπατάτες
 
(πηγή: iatropedia.gr)
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05
Exit mobile version