ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Ρήξη στο ΚΙΝΑΛ: Στους αντίποδες Γεννηματά-Θεοδωράκης

14.06.2018 13:07

 

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γεννηματά απέρριψε τη συμφωνία, λέγοντας ότι δεν αποτελεί «ολοκληρωμένη λύση», ενώ ο κ. Θεοδωράκης την χαρακτήρισε ως «αναγκαίο βήμα που πρέπει να γίνει» τασσόμενος υπέρ της συμφωνίας.

Της δημόσιας διάστασης απόψεων για ένα τόσο μείζον ζήτημα, είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, όπου στο πλευρό του κ. Θεοδωράκη τάχθηκαν και οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της κ. Γεννηματά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φέρεται να είπε στους διαφωνούντες -και ιδιαίτερα στον κ. Θεοδωράκη- ότι «φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας συνάντηση. Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω προτάσεις που θα διαλύσουν την παράταξη. Ο καθένας ας πάρει τον δρόμο του», ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού φέρεται να ζήτησε «να μην παριστάνουμε τους δεξιούς».

Με τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης να «ανεβάζει το θερμόμετρο», αναλυτές εκτιμούν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για το μέλλον του εγχειρήματος του ΚΙΝΑΛ, αλλά και συνολικά για την αναδιάταξη των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στη χώρα.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version