search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 04:57
MENU CLOSE

Οι «Πρωταγωνιστές» πήγαν στην Πάτμο (Video/Photos)

29.04.2024 14:19
protagonistes-theodorakis-new

Οι κάμερες της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» (22.40, Alpha) και ο Σταύρος Θεοδωράκης  εισήλθαν στο σπήλαιο όπου γράφτηκε η Αποκάλυψη του Ιωάννη και περιηγήθηκαν στο καστομονάστηρο της Πάτμου.

Εκεί που κάποτε δέσποζε ο ειδωλολατρικός ναός της Ολύμπιας Αρτέμιδος και πριν 10 αιώνες χτίστηκε, με τον χρυσό βυζαντινών αυτοκρατόρων, το πιο επιβλητικό και απόρθητο μοναστήρι του Αιγαίου.

Ένα μοναστήρι που σεβάστηκαν μέχρι και οι Οθωμανοί σουλτάνοι, στις κρύπτες του οποίου διασώθηκαν κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Αριστοφάνη.

«Τι θα πει χριστιανοί, τι μουσουλμάνοι; Παιδιά του Θεού είναι όλοι» λέει στον Σταύρο Θεοδωράκη ένας αληθινός ιεραπόστολος, ο τέως Μητροπολίτης του Οικουμενικού θρόνου Αμφιλόχιος.

«Να αγαπάτε τους ανθρώπους όλους, χωρίς εξαιρέσεις ούτε για τους αμαρτωλούς», συμβουλεύει ο γέροντας Ευθύμιος, ένας ιερομόναχος 100 ετών.

«Ο δρόμος του Θεού και ο δρόμος της επιστήμης μπορεί να συμβαδίσουν και να συνυπάρξουν αρμονικά» τονίζει ο ιερομόναχος Βαρθολομαίος, δικηγόρος πριν την μοναχική του ζωή.

Στα άδυτα της βιβλιοθήκης του μοναστηριού ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομιλεί με τον Ιωάννη Μελανιό, που εγκατέλειψε μια ροκ ζωή στην Αθήνα για να γίνει επιμελητής και φύλακας ενός θησαυρού χειρογράφων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΚΑΪ: Σχεδιάζεται βαθύ λίφτινγκ στον πρόγραμμα της νέας σεζόν

«Spacey Unmasked»: Η άνοδος και η πτώση του Κέβιν Σπέισι σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 (videos)

Τέλος ο Μικρούτσικος από την εκπομπή της Καινούργιου – Το μήνυμα του παρουσιαστή στον Λιάγκα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20