search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:04
MENU CLOSE

Σακελλαροπούλου: «Είναι βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη» (video)

05.04.2024 10:10
sakelaropoulou

Για τα Τέμπη αλλά και την ελληνική Δικαισύνη μίλησε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν καλεσμένη στους χθεσινούς «Πρωταγωνιστές».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας για το δυστύχημα στα Τέμπη εξομολογήθηκε ότι «από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη».

Στη συνέχεια μετά από ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, για το αν είναι υπερήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη, απάντησε:

«Είναι πολύ μεγάλη, βαριά κουβέντα, να πω ότι είμαι περήφανη. Εγώ δεν έχω να κρίνω και κανέναν. Υπήρξα σχεδόν 40 χρόνια δικαστής. Ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοί μου προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Βεβαίως θα υπάρξουν αστοχίες και λάθη. Άνθρωποι είναι και οι δικαστές. Αυτό που μέσα μου βαθιά εύχομαι και ελπίζω, είναι ακριβώς ότι είναι ανεξάρτητοι και δεν επηρεάζονται από κανέναν στην κρίση τους. Αυτό εύχομαι πάντα.

Σε ερώτηση για το εάν θα μάθουμε ποιος έχει τη μεγάλη ευθύνη και εάν θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε:

«Θέλω να πιστεύω πως ναι, είναι απαίτηση της κοινωνίας, του καθενός από εμάς. Από τη βραδιά εκείνη, που χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων, τα αισθήματα του πόνου και της οργής είναι αυτά νομίζω που διακατέχουν όλους μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Οφείλει να το κάνει. Όλοι περιμένουμε απαντήσεις. Να αναζητηθούν, να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει η τιμωρία που προβλέπει η έννομη τάξη».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική Ανδρουλάκη δείχνει… βουλή – Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που θα ανακοινώσει την Κυριακή

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τηλεδιάσκεψη με 2.500 αστυνομικούς για την ενδοοικογενειακή βία

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάκαμψη και δυναμική βλέπει ο Κασσελάκης – Τι λέει η Κουμουνδούρου για τις δημοσκοπήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:04