search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:50
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάκαμψη και δυναμική βλέπει ο Κασσελάκης – Τι λέει η Κουμουνδούρου για τις δημοσκοπήσεις

05.04.2024 06:40
kasselakis 777- new

Μήνυμα αισιοδοξίας για άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χθες από τα Χανιά ο Στέφανος Κασσελάκης, αξιοποιώντας την εικόνα που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκτά «νέα δυναμικήανακάμπτειπερνάει σε λίγο το ποσοστό των τελευταίων εκλογών» είπε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ. Μάλιστα υποστήριξε ότι το Μαξίμου ανησυχεί λέγοντας ότι «παίρνει τα κανάλια τηλέφωνο να πει “μην τον παρουσιάζετε τον Κασσελάκη”». Προκειμένου να αποτυπώσει πιο γλαφυρά τη δυναμική που θεωρεί ότι παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «κίνημα».

Παράλληλα, έκανε ανοίγματα στο ευρύ ακροατήριο τονίζοντας «δεν θέλουμε να χωρίσουμε τη χώρα σε αριστερούς και δεξιούς», αναφερόμενος στην Αστυνομία είπε ότι υπάρχουν πολλοί καλοί αστυνομικοί, που είναι «οι οποίοι υπηρετούν το λειτούργημά τους, πολλοί από αυτούς είναι λαϊκά παιδιά με χαμηλές αμοιβές» και δεν μπορούμε «να βαφτίσουμε μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων αρνητικά». Απαντώντας επίσης σε κριτική ότι απευθύνεται σε πιο απολιτίκ κοινό, ζήτησε να σταματήσουν οι ειρωνείες στον Έλληνα πολίτη και ανέφερε ότι οι πολίτες «δεν είναι πρόβατα σαν του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι χθεσινή δημοσκόπηση της MRB για το Open έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται «καθαρά» στη δεύτερη θέση, με 12,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 25% που κατέγραψε η ΝΔ και 10,7% το ΠΑΣΟΚ. Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15.9%, και  το ΠΑΣΟΚ 13,5%.

Στην δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, προχθές, στην εκτίμηση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, ενώ στην εκτίμηση με όλες τις απαντήσεις η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13% και το ΠΑΣΟΚ 11%.

«Σημαντικό το ποσοστό που λέει “ναι” στις εκλογές – επί Τσίπρα ήταν πιο χαμηλό»

Σχολιάζοντας χθες τις δημοσκοπήσεις πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως «ούτε τα μυαλά μας παίρνουν αέρα ούτε μας αφήνουν αδιάφορους» και πως διαπιστώνουν ότι μετά το Συνέδριο υπάρχει μια σταδιακή άνοδος. Ωστόσο, τόνιζαν πως μπορεί να μην είναι «κάτι θεαματικό» αλλά η πορεία προς τις εκλογές δεν είναι κατοστάρι, αλλά μαραθώνιος». Σημείωναν πάντως πως σε κάθε περίπτωση «πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα να πείσουμε για τις θέσεις μας να κάνουμε αντιπολίτευση».

Χωρίς να διακινδυνεύουν λοιπόν την εκτίμηση για το αν έχει κλειδώσει η δεύτερη θέση, ανέφεραν ότι πιστεύουν πως αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Εν τω μεταξύ σε σχέση με το ερώτημα στην δημοσκόπηση της Pulse σχετικά με το αίτημα Κασσελάκη για εκλογές το οποίο συμμερίζεται το 35% των πολιτών έναντι του 51% που δεν τις επιθυμεί κι ενός 14% που δεν απάντησε, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως είναι σημαντικό ποσοστό. Όπως εξηγούσαν κάνουν αυτή την εκτίμηση με το σκεπτικό ότι το ερώτημα ήταν προσωποιημένο αφού έκανε λόγο για «αίτημα Κασσελάκη», ως εκ τούτου θεωρούν ότι δηλώνει και συμφωνία με τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές. Σημείωναν μάλιστα πως αντίστοιχο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, με την κυβέρνηση να έχει τρία χρόνια στην πλάτη της κατέγραφε χαμηλότερα ποσοστά.

Ετοιμάζεται να «λιώσει» παπούτσια – Πυκνό πρόγραμμα τον Απρίλιο

Με την πεποίθηση πως το 17% είναι πλέον ρεαλιστικός στόχος ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται να «λιώσει» παπούτσια εκ νέου, καθώς έχει διαμορφώσει ένα πυκνό πρόγραμμα για όλο τον Απρίλιο, επιδιώκοντας να έρθει σε επαφή, «αδιαμεσολάβητα» όπως συνηθίζει να λέει, με το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο.

Μέσα στον Απρίλιο λοιπόν υπάρχει και «εντατικό» πρόγραμμα εκδηλώσεων και ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, πιθανώς και στην Κύπρο.

Ειδικότερα:

·        Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Απριλίου, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου.

·        Στις 13 – 16 Απριλίου θα βρίσκεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου, ενώ θα έχει επαφές και με οργανώσεις της ομογένειας. Είναι ανοιχτό δε το ενδεχόμενο να επισκεφτεί και την Ουάσιγκτον. Για αυτό το λόγο θα ψηφίσει ηλεκτρονικά στις προκριματικές εκλογές που θα γίνουν στις 14 Απριλίου.

·        Στις 18 Απριλίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

·        Την επομένη της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο (19-20 Απριλίου).

·        Το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου προγραμματίζεται μεγάλη περιοδεία στο Αιγαίο με αφετηρία το ακριτικό Καστελόριζο και συνεχίζοντας προς τα πάνω στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Στην Κω αναμένεται να υπάρξει και εκδήλωση για την Υγεία, με την επιλογή αυτή να γίνεται για συμβολικούς λόγους που σχετίζονται με το περσινό περιστατικό γυναίκας που έχασε τη ζωή της σε καρότσα αγροτικού λόγω ελλείψεων του ΕΚΑΒ.

Τέλος, σχεδιάζονται δύο ακόμη θεματικές εκδηλώσεις μία για την στεγαστική κρίση και μία για τους συνταξιούχους.

Διαβάστε επίσης:

Σπαρτιάτες: «Στοχοποιηθήκαμε για αποπροσανατολισμό» λέει τώρα ο Στίγκας – Οι ποινικές διώξεις και οι ανεξαρτητοποιήσεις

Νέα γενική γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων η Χριστίνα Τσάκωνα – Το βιογραφικό της

Μανώλης Σφακιανάκης: Επανήλθε μετά την αποπομπή από τον Χαρδαλιά, τώρα μιλά για δολοφονία προσωπικότητας – Τα… ζώδια και το… CSI

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:50