ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:28
MENU CLOSE

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία - Σχεδόν 30 άμαχοι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά

10.08.2018 20:19

 

Ελικόπτερα του συριακού καθεστώτος έριξαν βόμβες βαρέλια και ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η επαρχία βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία και έχει γύρω της εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς.

Περίπου το 60% της επαρχίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στην οποία κυριαρχεί το συριακό πρώην σκέλος της Αλ-Κάιντα, ενώ το υπόλοιπο της επαρχίας μοιράζονται διάφορες ανταρτικές οργανώσεις.

Στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού, αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την πόλη Ορούμ αλ Κούμπρα, σκοτώνοντας 18 αμάχους, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά, τόνισε το Παρατηρητήριο, χωρίς να μπορεί να εξακριβώσει αν τις επιθέσεις εξαπέλυσαν δυνάμεις του καθεστώτος ή της συμμαχικής Ρωσίας.

Νωρίτερα, 11 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ από βομβαρδισμούς είτε συριακών είτε ρωσικών δυνάμεων.

Παράλληλα, 8 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στην πόλη Χαν Σειχούν και 3 ακόμη, εκ των οποίων ένα παιδί σε βομβαρδισμούς στη γειτονική Αλ Ταχ, δήλωσε ο διευθυντής της μκο, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

«Αυτοί είναι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί στην επαρχία Ιντλίμπ αφότου η επαρχία εντάχθηκε στη ζώνη αποκλιμάκωσης τον περασμένο χρόνο», τόνισε ο Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος συγκεντρώνουν ενισχύσεις γύρω από την επαρχία ενόψει επίθεσης εναντίον αυτού του προπύργιου των ανταρτών, καθώς ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ προειδοποίησε πρόσφατα πως η Ιντλίμπ, η τελευταία συριακή επαρχία που διαφεύγει πλήρως του ελέγχου του, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του στρατού του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:27
Exit mobile version