search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:00
MENU CLOSE

Πάσχα 2024: Εκτονώνεται σταδιακά η έξοδος των εκδρομέων – Βελτιωμένη η εικόνα σε Αττική Οδό και Αθηνών-Κορίνθου (videos)

03.05.2024 17:24
kinisi_pasxa_0305_1920-1080_2_new

Παραμένει αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής η εικόνα που παρουσιάζεται είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα, ενώ όσο περνάει η ώρα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς εκτονώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Αυτή την ώρα παρατηρείται ανάσχεση σχεδόν 500 μέτρων στα διόδια Ελευσίνας, ενώ στη συνέχεια τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες έως τους Άγιους Θεόδωρους.

Κανονικά κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών, όπου από το πρωί υπήρχαν αρκετά προβλήματα στο κομμάτι από το Χαϊδάρι έως τον Ασπρόπυργο, ενώ αισθητή βελτίωση παρουσιάζει και η εικόνα της Αττικής Οδού από το κόμβο Ασπροπύργου έως την έξοδο Ελευσίνας.

Χωρίς κανένα πρόβλημα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, παρά μόνο μια μικρή ανάσχεση λίγο πριν τα διόδια Αφιδνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 13:00 το μεσημέρι, 35.517 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 24.909 προς Λαμία.

Τέλος, από τις 16:00 το απόγευμα άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Γεμάτα τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα ΚΤΕΛ

Πλοία

Το 100% αγγίζουν οι πληρότητες των πλοίων. Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα καλό είναι, να πηγαίνουν νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι’ αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%. Από το πρωί, το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων αλλά και για τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

ΚΤΕΛ

Με πληρότητες που αγγίζουν 100% κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων στις μετακινήσεις τους από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αγγίζουν πληρότητα 100% για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-MΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Πτήσεις

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

Διαβάστε επίσης:

Βοιωτία: Σε ύφεση η φωτιά στην Αγία Τριάδα – Προσπάθεια ελέγχου των μικροεστιών

Κρήτη: Στη φυλακή ο 50χρονος νονός για τη σεξουαλική κακοποίηση του βαφτιστηριού του – «Το προκάλεσε ο νεαρός» ισχυρίζεται και δηλώνει… άρρωστος

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση σε πτήση της EasyJet – Έξαλλοι επιβάτες ζητούσαν να απομακρυνθούν (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01