ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:54
MENU CLOSE

Σοφία Σακοράφα: Η εθνική τραγωδία στο Μάτι στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβούλιου

03.09.2018 14:51

 

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL υιοθέτησε την πρόταση της κυρίας Σακοράφα και θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί ειδική συζήτηση με θέμα “Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Δήλωση του Συμβουλίου Υπουργών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής” και έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Στόχος της πρωτοβουλίας της Ευρωβουλευτού είναι η ταχύτερη ενεργοποίηση των προβλεπόμενων μηχανισμών αρωγής και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός σε κοινοτικό επίπεδο. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της νομοθετικής διαδικασίας για την έγκριση και λειτουργία του προγράμματος rescEU- το οποίο η Σοφία Σακοράφα είχε υπερψηφίσει.

Τέλος, ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου, είναι επιτακτική η εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδοτικής στήριξης της πολιτικής για την Πολιτική Προστασία, τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και στον τομέα της αντιμετώπισης παρόμοιων καταστροφών και των συνεπειών τους.

Η πρόταση της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL αναμένεται να υποστηριχθεί και από τις υπόλοιπες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε η σχετική συζήτηση να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου (Στρασβούργο 10-13 Σεπτεμβρίου 2018).

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version