ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Σάλος από σκίτσο με σεξιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα για την Ουίλιαμς

11.09.2018 09:18

 

«Η γελοιογραφία είναι για την κακή συμπεριφορά της στο γήπεδο (…) Δεν το έκανα για να δείξω κάτι άλλο για την Σερένα . Είναι μία πρωταθλήτρια», δήλωσε ο Αυστραλός στην Herald Sun.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Σερένα Ουίλιαμς δέχτηκε παρατήρηση για παράβαση με τον προπονητή της και για το σπάσιμο της ρακέτας μετά από το «θερμό» επεισόδιο με τον Κάρλος Ράμος. Η Αμερικανίδα απαίτησε από τον διαιτητή να της ζητήσει συγγνώμη, ενώ αργότερα τον αποκάλεσε «κλέφτη», για την αφαίρεση ενός πόντου που της επιβλήθηκε. Να θυμίσουμε ότι η Ουίλιαμς ηττήθηκε 2-0 από την Οσάκα.

«Εγώ τη σχεδίασα ως μια Αφρο-αμερικάνα γυναίκα. Είδατε αυτά τα αλλόκοτα κοστούμια όταν παίζει τένις», είπε ο Αυστραλός στο ABC.

«Δημιούργησε μία εικόνα με ρατσιστικά και σεξιστικά κίνητρα και κατάφερε να μετατρέψει τη δεύτερη μεγαλύτερη γυναίκα αθλήτρια σε ένα αντικείμενο», πρόσθεσε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στο λογαριασμό της στο Twitter.

Πάντως ο συντάκτης της Herald Sun, Ντέιμον Τζόνστον, υπερασπίστηκε τη γελοιογραφία και είπε ότι «δεν έχει καμία σχέση με το φύλο ή τη φυλή».

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:45
Exit mobile version