search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:00
MENU CLOSE

Τα βακτήρια εξαφανίζουν ό,τι έχει απομείνει από τον Τιτανικό

03.10.2018 13:15
Τα βακτήρια εξαφανίζουν ό,τι έχει απομείνει από τον Τιτανικό - Media

Σε διάστημα 20 εως 50 ετών τα πολύ, το ναυάγιο του Τιτανικού θα έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα, σύμφωνα με επιστήμονες, καθώς τα βακτήρια «τρώνε» τα απομεινάρια του πλοίου με σταθερό ρυθμό.

Η περιβαλλοντική μικροβιολόγος Λόρι Τζόνστον, δήλωσε ότι «τώρα υπάρχει περισσότερη ζωή πάνω στον Τιτανικό από ό,τι όταν το πλοίο έπλεε».

Η εταιρεία OceanGate δηλώνει έτοιμη να οργανώσει ταξίδια στον σκελετό του Τιτανικού.

Οι ενδιαφερόμενοι ωστόσο θα πρέπει να καταβάλουν 105.129 δολάρια για 11ημερο ταξίδι, ποσό που αντιστοιχεί στο εισιτήριο της τότε πρώτης θέσης.

«Δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο φαίνεται. Δεν παίρνουμε απλά κάποιον μαζί μας. Ακολουθούμε μία αρκετά αυστηρή διαδικασία προκειμένου να ελέγξουμε τα άτομα και να βεβαιωθούμε ότι είναι κατάλληλοι» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζόελ Πέρι.

Σύμφωνα με το BBC, εκτός από το επιχειρηματικό σκέλος, η αποστολές θα έχουν και ένα αμιγώς επιστημονικό, καθώς θα επιχειρηθεί με την εφαρμογή προηγμένων μεθόδων καταγραφής μέσω 3D απεικόνισης «να διατηρηθεί η μνήμη του Τιτανικού».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:00