ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Ο Σόρος πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή μου

29.10.2018 08:52

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο «Τζορτς Σόρρος έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα». Αλλά το πιο σημαντικό που αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είναι πως «ο Σόρρος σήκωσε το τηλέφωνό του, πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή του». 

«Αυτή είναι η σχέση μου με τον επιχειρηματία», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα που έχουν να κάνουν με τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, ότι η κυβέρνηση, χρηματίστηκε από τον Σόρρος.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Προς έκπληξη και απογοήτευσή του μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος διαπίστωσε ότι κανείς άλλος παριστάμενος υπουργός δεν αντέδρασε.

«Ο εν λόγω κύριος (ο Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠ.ΕΞ., δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους. Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής», είχε πει ο Νίκος Κοτζιάς. 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:32
Exit mobile version