ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:39
MENU CLOSE

Ο στρατηγός Σπανούλης και οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες (Video)

01.11.2018 20:33

 

Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης του προπονητή του Ολυμπιακού για τον Βασίλη Σπανούλη και η πρόθεσή του για την αξιοποίησή του! Κι όντως…

Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα για πρώτη φορά ύστερα από 589 ημέρες στην EuroLeague!

Στο φινάλε όμως, αυτός ήταν που πήγε να πάρει μόνος του το ροζ φύλλο αγώνα (πέτυχε 11 από τους 16 πόντους του) βομβαρδίζοντας από… παντού. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, αλλά θα επαναφέρει στο προσκήνιο τα poll (δημοσκοπήσεις) σχετικά με το πόσο εξαρτημένοι είναι οι «ερυθρόλευκοι» από τις ορέξεις του!

 

Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν προς τα πού κυλάει το γράφημα! Οι τρεις ευρωπαϊκές νίκες τον έχουν -πάντα- μέσα στους διακριθέντες, η ήττα με την ΤΣΣΚΑ συνοδεύτηκε με την αγωνία στις εξέδρες του «Μέγκασπορτ» όταν τον έβλεπαν να «πυροβολεί» από παντού, ενώ και το…«εύκολο» ελληνικό πρωτάθλημα θέλει τον 36χρονο Σπανούλη του. Όχι;

Ελλείψει του, η Κύμη λύγισε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα (με τρίποντο του Τουπάν), ενώ το ροζ φύλλο αγώνα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, ήρθε χάρη στη ψυχραιμία του «Kill-Bill».

Ο Μπλατ ξέρει ότι ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίζει ανελλιπώς. Γι΄ αυτό και τον πλαισίωσε με τον νέο και γεμάτο ενέργεια Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος. Για να δώσει ανάσες στον αρχηγό του και να του «ξεκουράζει» το μυαλό.

Κι όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι; Δεν χρειάζεται να «σκίζεται» ο Σπανούλης για να διαπρέψει σε ένα ρόλο που ποτέ δεν ήταν στα «φόρτε» του! Γι αυτό δεν αποκτήθηκαν και οι Τουπάν, Βεζένκοφ; Αυτός δεν είναι και ο ρόλος που χρησιμεύει ο Μάντζαρης;

Σκοπός του Μπλατ είναι να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και το μυαλό του κορυφαίου πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα –μεταξύ άλλων- στο οργανωτικό και δημιουργικό κομμάτι. Τον θέλει να αποφασίζει, να βγάζει τις «πάρε-βάλε» ασίστ, να στήνει ιδανικά τα πικ ‘εν ρολ. Να κάνει τον ΛεΝτέι έναν νέο Χάινς, Χάντερ ή να αναγκάσει το ΝΒΑ να πάρει τον Μιλουτίνοφ, όπως έκανε και με τον Μπιρτς, αγνοώντας ότι τα επιτεύγματα του Μπιρτς είχαν την υπογραφή του Σπανούλη.

Εκτός των άλλων ο Σπανούλης συμβολίζει και την μετάβαση στο καινούργιο. Φαίνεται ότι μέσα από τα αρχηγικά του καθήκοντα, θα πρέπει να βάλει στο κλίμα και τους νεοσύλλεκτους, «μπολιάζοντας» τους με το βάρος του πρωταθλητισμού.

Ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα, δεν μπορεί από στρατηγός να «υποβιβαστεί» σε ρόλο απλού στρατιώτη. Ο χρόνος μπορεί να είναι αμείλικτος αλλά όσο ο Σπανούλης διατηρεί σε καλή κατάσταση το κορμί του, θα εξακολουθεί να καθορίζει το πλάνο του Μπλατ. Ακόμη και στα 36 του!

Γιατί μπορεί ο παλιός να είναι αλλιώς, αλλά ο νέος, ο ωραίος που καλείται να έρθει και να τον αντικαταστήσει, δεν έχει ένα όνομα, έχει πολλά και λέγεται: ΟΜΑΔΑ!

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:38
Exit mobile version