ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:11
MENU CLOSE

Κι όμως, το κάνεις λάθος: Γιατί δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας

05.11.2018 16:30

 

Ωστόσο, η κίνησή μας αυτή είναι τελείως λάθος και θέτει σε κίνδυνο το ψωμί, αλλά και την υγεία μας. Γιατί;

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Το ψωμί θα μουχλιάσει έτσι μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης δεν θα πρέπει να το αφήνεις και εκτεθειμένο στο φως και τον αέρα.
 
Σπόρια μούχλας στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, αλλά λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί.
 
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνουμε μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το γνωρίζουμε.
 
Από την άλλη, μελέτη δημοσιευμένη στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.
 
Πληροφορίες: Πολίτης
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:10
Exit mobile version