ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Χαμένο φίλμ της Ντίσνευ βρέθηκε μετά από 70 χρόνια

16.11.2018 13:39

 

Στο καρτούν, διάρκειας δύο λεπτών, πρωταγωνιστεί ο Oswald, ο «τυχερός λαγός» που θεωρείται πρόδρομος του Mickey Mouse. Ο 84χρονος Watanabe, αγόρασε το φιλμ όταν ήταν έφηβος από έναν πωλητή παιχνιδιών στην Οζάκα. Είχε πληρώσει μόλις 500 γιεν για το ανεκτίμητης αξίας πλέον φιλμάκι.

O ιστορικός των Anime συνειδητοποίησε την σπανιότητα του φιλμ όταν διάβασε το βιβλίο «Oswald the Lucky Rabbit: The Search for the Lost Disney Cartoons» (Όσβαλντ, ο τυχερός λαγός: Η Αναζήτηση για τα χαμένα καρτούν της Disney), του παλιού σχεδιαστή της Disney, David Bossert.

Ένα άλλο χαμένο φιλμ του Oswald, «Τα κουδούνια του ελκήθρου» είχε ανακαλυφθεί το 2015.

Ο Walt Disney και ο σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων Ub Iwerks δημιούργησαν τον Oswald το 1927. Ήταν ο πρώτος χαρακτήρας των στούντιο που είχε την δική του σειρά.

Συνολικά γυρίστηκαν 27 επεισόδια αλλά ο «τυχερός λαγός» οδήγησε την εταιρεία σε μία δικαστική διαμάχη με την Universal Studios για τα πνευματικά δικαιώματα, το 1928.

Έτσι, η Disney ξεκίνησε να σχεδιάζει έναν νέο κεντρικό χαρακτήρα, που οδήγησε τελικά στη δημιουργία του Mickey Mouse.

Ο Mickey Mouse δημιουργήθηκε το 1928, στις HΠA από τον Walt Disney και τον Ub Iwerks. Λέγεται πως ο Disney συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή, ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλυγουντ μαζί με τη γυναίκα του Lillian Marie. Ο Mickey έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους.

Το 1928 πρωταγωνίστησε σε 4 ταινίες, την επόμενη χρονιά σε άλλες 10 και την επόμενη δεκαετία σε 91. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον Disney. Ο Mickey έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στη Νέα Υόρκη, στις 18 Νοεμβρίου 1928, με την ταινία «Steamboat Willie» (Ατμόπλοιο Γουίλι). Αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο στην ιστορία του κινηματογράφου.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:20
Exit mobile version