search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:43
MENU CLOSE

«Μην Ανοίγεις την Πόρτα»: Tο θρίλερ των Unboxholics κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη (Videos)

24.04.2024 19:31
min anoigeis

Οι Unboxholics, δηλαδή τα δίδυμα αδέλφια Σάκης Καρπάς και Αλέξανδρος Καρπάς, από την Αριδαία, είναι Youtubers που ξεκίνησαν ασχολούνται με το gaming, και κατάφεραν να έχουν ένα μεγάλο αριθμό followers, για την ακρίβεια 1,04 εκ. εγγεγραμμένοι!

Όμως τα ενδιαφέροντά τους είναι ευρύτερα. Η αγάπη για το σινεμά, η αγάπη για τη μουσική, η αγάπη για το βουνό και τα απάτητα δάση με τα μυστήρια συναισθήματα και τους φόβους που εμπνέουν, και τέλος η αγάπη για την παρέα και τη συλλογική δουλειά, άνοιξαν νέους ως τώρα ανεξερεύνητους ορίζοντες.

Η αρχή έγινε με μερικές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες παίζουν στα όρια του ψυχολογικού θρίλερ και του ανεξήγητου, και οι οποίες έγιναν αμέσως αποδεκτές με ενθουσιασμό από τους followers, όπως για παράδειγμα το «Πρόγευμα» και το «Lurking Near», τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο Youtube.

Το σενάριο συνήθως υπογράφει ο Σάκης Καρπάς, ο οποίος πρωταγωνιστεί (υπογράφει επίσης και τη μουσική υπόκρουση), ενώ τη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία και το editing υπογράφει ο Αλέξανδρος Καρπάς. Όπως καταλαβαίνετε οι ταινίες είναι χειροποίητες, με την έννοια ότι δουλεύει ένας σχετικά μικρός αριθμός ερασιτεχνών για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Με την εμπειρία που απόκτησαν οι Unboxholics, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα και να γυρίσουν μόνοι τους μια ταινία μεγάλου μήκους, ένα θρίλερ στα δάση της βόρειας Ελλάδας.

Το στόρι είναι κάπως έτσι: «Μια νεαρή βιολόγος-δασολόγος με τους συνεργάτες της κατασκηνώνει στο δάσος προκειμένου να ερευνήσει την άγρια χλωρίδα και πανίδα του βουνού. Ένα βράδυ, η κοπέλα τρομοκρατημένη χτυπά την πόρτα της καλύβας ενός μοναχικού τύπου, που ζει στο βουνό σαν ερημίτης, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια. Η κοπέλα λέει ότι κάτι επιτέθηκε στους συνεργάτες της. Κάτι, το οποίο δεν πρόλαβε να ξεχωρίσει μέσα στο σκοτάδι. Το άλλο πρωί ο ερημίτης και η κοπέλα πάνε ως την κατασκήνωση όπου δεν βρίσκουν κανέναν από τους συνεργάτες της κοπέλας…»

Η ταινία παίζει με τους αταβιστικούς και μεταφυσικούς φόβους, δίχως να αναλώνεται σε σπλάτερ κλισέ ή άλλα φτηνά κόλπα εντυπωσιασμού. Η ambient μουσική και τα πλάνα στο μαύρο δάσος δίνουν στο θεατή την ευκαιρία να μπει στο πλάνο, και να βρει κι αυτός τον ρυθμό του μέσα στην αφήγηση η οποία αναπτύσσεται με σιγουριά και σταθερότητα.

Έτσι, το «Μην Ανοίγεις την Πόρτα», γίνεται ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου οι δύο πρωταγωνιστές – Σάκης Καρπάς και Φωτεινή Λεβογιάννη- φέρνουν τα προσωπικά τους τραύματα σε μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ «παλιού και νέου τρόμου».

Όσοι το είδαν σε κάποια «avant-premiere» μιλούν για μια αξιέπαινη προσπάθεια, και μάλιστα σε ένα genre (είδος), όπου το ελληνικό σινεμά πάσχει.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Διαβάστε επίσης:

«Atlas»: Η Jennifer Lopez τα βάζει με την Τεχνητή Νοημοσύνη στο πρώτο τρέιλερ της υπερπαραγωγής του Netflix (photo/videos)

«Furiosa: A Mad Max Saga»: Περιέχει μία 15λεπτη σκηνή δράσης με 200 κασκαντέρ που χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων (photos)

Νικόλ Κίντμαν: Βραβείο για τη συνολική της προσφορά στο σινεμά από το AFI – Γιατί γράφει ιστορία η Αυστραλή ηθοποιός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:36