ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:07
MENU CLOSE

Μόσχα: Θα έχουν σύντομη συνάντηση Πούτιν και Τραμπ

30.11.2018 15:02

 

Της δήλωσης του κ. Πεσκόφ είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι ακυρώνεται η συνάντηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Τραμπ σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, δεδομένου ότι τα πλοία και το πλήρωμά τους δεν έχουν επιστραφεί από τη Ρωσία στην Oυκρανία είναι καλύτερο για όλες τις πλευρές να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Τραμπ στην Αργεντινή, στο περιθώριο της G20. Επεσήμανε, δε, ότι προσβλέπει σε μια σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας μόλις επιλυθεί το ζήτημα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Από την πλευρά της η Μόσχα αρχικά απάντησε ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ακολούθως, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αμφισβήτησε τουςλόγους τους οποίους επικαλέστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η πρόκληση που ξεκίνησε από το Κίεβο σε αυτήν την περιοχή (Αζοφική Θάλασσα) είναι ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση; Αυτό ακούσαμε ως επίσημη εκδοχή και τη δεχθήκαμε.

Είναι πραγματική; Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05
Exit mobile version