ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο οικοδόμος που κατηγορήθηκε ότι άλλαξε τον βαθμό αποφοίτησης του σε πτυχίο

14.12.2018 16:07

 

Η υπόθεση που θύμιζε την περίπτωση της καθαρίστριας από το Βόλο, η οποία βρέθηκε προς στιγμήν στη φυλακή, εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος, απόφοιτος του «Ευκλείδη», φέρεται να είχε αλλάξει το βαθμό απολυτηρίου από 13,8 σε 18,3, με αποτέλεσμα να προσληφθεί ως χτίστης στο νοσοκομείο «’Αγιος Δημήτριος». Έως το 2014 που αποκαλύφθηκε η υπόθεσή του, στο πλαίσιο των ερευνών για πλαστούς τίτλους σπουδών ή παραποιημένα απολυτήρια, είχε εισπράξει μισθούς ύψους 260.000 ευρώ.

Η υπεράσπισή του ισχυρίσθηκε ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως άλλαξε ο ίδιος το βαθμό του απολυτηρίου του και ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη του αναφερόταν απλώς σε αποφοίτους ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), χωρίς να ορίζει κατώτερο όριο ή κριτήριο βαθμολογίας.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του λόγω παραγραφής του αδικήματος, καθώς τελέσθηκε άπαξ και όχι κατ’ εξακολούθηση, ενώ το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον αθώωσε. Ο ίδιος έχασε τη δουλειά του το 2014 και αναμένεται να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του και τις σχετικές αποζημιώσεις για τα χρήματα που έχασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:34
Exit mobile version