ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:42
MENU CLOSE

«Κλείδωσε» για Κυριακή στις 10:30 το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου 

12.01.2019 12:58

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο και τον κάλεσε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου για να πραγματοποιήσουν το εξ’ αναβολής τετ α τετ από την περασμένη Παρασκευή. 

Η συνάντηση των δύο ανδρών αναβλήθηκε, λόγω του θρίλερ που εξελισσόταν στη βουλή της πΓΔΜ με πρωταγωνιστή τον Ζόραν Ζάεφ και τους 80 βουλευτές που απαιτούνταν για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. 

Τσίπρας και Καμμένος σε τηλεφωνική τους συνομιλία αποφάσισαν να αναβάλλουν το ραντεβού τους μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στη γείτονα. 

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12:30, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. 

Τα τρία σενάρια

Σε περίπτωση που, μετά την εξέλιξη της Παρασκευής ο Καμμένος μείνει στη θέση ότι δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και δηλώσει ότι δεν την αποσύρει, τότε και από την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, και ούτε η Συμφωνία των Πρεσπών θα λάβει τέτοιο χαρακτήρα όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός την Τετάρτη στην συνέντευξή του στην Έλλη Στάη.

Σε περίπτωση που  όμως δεν τα βρούνε και ο Πάνος Καμμένος μεταβάλει και πάλι τη στάση του (δηλώσει ότι αποσύρει τη στήριξη) θεωρώντας ότι δεν ικανοποιούνται κάποια από τα αιτήματά του (για παράδειγμα ο πρωθυπουργός να μην κρατήσει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση), τότε ο πρωθυπουργός αναγκαστικά θα υλοποιήσει την “απειλή” του και θα προχωρήσει σε αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης. Στην περίπτωση αυτή 3 με 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ εμφανίζονται έτοιμοι να ψηφίσουν (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις και ίσως Κόκκαλης) οπότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ “σπάει” και διαλύεται με την Μαρία Κολλια – Τσαρουχά και τον Κώστα Κατσίκη ναείναι οι μόνοι που  μένουν στο πλευρό του Καμμένου.

Ενα ακόμη ενδεχόμενο – δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ωστόσο – είναι ο πρωθυπουργός, όπως του εισηγούνται στελέχη και κυβερνητικοί παράγοντες,  να μην μπει σε καμία συζήτηση με τον Πάνο Καμμένο και να τον απομακρύνει άμεσα από την κυβέρνηση. 

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:42
Exit mobile version