ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:40
MENU CLOSE

Μια λίμνη «πνίγει» το Ποτάμι

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2057
24-1-2019
27.01.2019 04:00

 

Η περίπτωση του κόμματος που ίδρυσε πριν από πέντε χρόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης έρχεται να μας δείξει ότι στην πολιτική κάπου πάντα θα υπάρχει ένα παράδοξο. Διότι, όταν αποφάσισε ο Θεοδωράκης να το ονομάσει «Το Ποτάμι», δεν φανταζόταν ότι θα το… πνίξει μια συμφωνία που έχει συνδέσει το όνομά της με μια λίμνη.

Αν και ο άλλοτε παρουσιαστής των «Πρωταγωνιστών» επιμένει ότι θέλει να είναι πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή – «θα πάμε αυτόνομα στις εκλογές και στις ευρωεκλογές» δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου – γεγονός παραμένει ότι το κόμμα του βρίσκεται κοντά στο σημείο μηδέν. Σε επίπεδο μάλιστα κοινοβουλευτικής παρουσίας, πλέον, δεν υφίσταται. «Μας λάβωσαν – δεν μας σκότωσαν. Δεν μας σταμάτησαν – συνεχίζουμε» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Θεοδωράκης στα social media για την επόμενη ημέρα του Ποταμιού.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Αμυρά άφησε το Ποτάμι με τέσσερις βουλευτές, δηλαδή κάτω από το όριο των πέντε βουλευτών, απαραίτητο όριο για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Αμυράς στην επιστολή του επικαλείται τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με τον Θεοδωράκη να απαντά με ανακοίνωσή του:

«Ο Γιώργος Αμυράς, λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι. Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο “δεξιό” πάνθεον ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο “αριστερό” πάνθεον ο κ. Δανέλλης ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι, αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι, θα παραδώσουν την έδρα τους».

Ο Θεοδωράκης μάλιστα «έβγαλε στη σέντρα» τον Αμυρά τονίζοντας πως «ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης “ορκιζόταν” στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. “Εγώ δεν είμαι Δανέλλης” έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του».

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version