ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:57
MENU CLOSE

Η Βενεζουέλα πουλάει 15 τόνους χρυσού στα Αραβικά Εμιράτα - Ποια είναι τα αποθέματα της χώρας

31.01.2019 20:41

 

Η πώληση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να παραμείνει φερέγγυα, εν μέσω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πωλήσεις χρυσού φέτος ξεκίνησαν στις 26 Ιανουαρίου, με 3 τόνους. Πέρσι είχε εξαχθεί χρυσός αξίας 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία.

Συνολικά, το σχέδιο είναι να πουληθούν 29 τόνοι χρυσού, εξήγησε ο αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο υπό τον όρο ότι δεν θα κατανομαστεί. Στα τέλη Νοεμβρίου η Βενεζουέλα διέθετε αποθέματα 132 τόνων στα δικά της θησαυροφυλάκεια και σε εκείνα της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η κυβέρνηση κατέφυγε στην πώληση χρυσού μετά την πτώση της παραγωγής πετρελαίου, τη γενικότερη οικονομική κατάρρευση της χώρας και τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ. Την Τετάρτη, η Ουάσινγκτον, που στηρίζει την αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον Μαδούρο και να οργανώσει νέες εκλογές, προειδοποίησε τραπεζίτες και επενδυτές να μην αγοράζουν χρυσό από τη Βενεζουέλα.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, έστειλε ένα μήνυμα, μέσω Twitter, στην πρεσβεία των ΗΑΕ στην Ουάσινγκτον, προειδοποιώντας ότι όποιος μεταφέρει χρυσό της Βενεζουέλας μπορεί να υποστεί κυρώσεις.

Ούτε η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας, ούτε η πρεσβεία των ΗΑΕ στην Κολομβία (καλύπτει και το Καράκας) ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:49
Exit mobile version