search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:59
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Κατέρρευσε ορυχείο – Ανησυχία για δεκάδες νεκρούς και εγκλωβισμένους

22.02.2024 00:13
BENEZOUELA_ATUXHMA
Orwell red X

Ανησυχία για δεκάδες νεκρούς μετά την κατάρρευση ενός παράνομου ορυχείου χρυσού στην πόλη Λα Παράγκουα της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Γιόργκι Αρσινιέγκα, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (21/02).

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος εκτιμά ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι εγκλωβισμένοι στο ορυχείο που κατέρρευσε. Παρ’ όλα αυτά, επειδή το σημείο είναι αρκετά απομακρυσμένο στη νοτιοανατολική Πολιτεία Μπολίβαρ, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το περιστατικό, δήλωσε ο Γιόργκι Αρσινιέγκα στο CNN.

Ομάδες αρωγής και διασώστες έχουν αποσταλεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το ορυχείο, το οποίο ονομάζεται Bulla Loca, δήλωσε ο δήμαρχος. Από την πλευρά του, ο Έγκαρ Κολίνα, αξιωματούχος ασφαλείας της κυβέρνησης της Πολιτείας Μπολίβαρ, επέστησε σε προσοχή και δήλωσε ότι περισσότεροι αξιωματούχοι της Πολιτείας προσπαθούν να φτάσουν στη Λα Παράγκουα, προκειμένου να εξακριβώσουν τον αριθμό των νεκρών.

Η Μπολίβαρ είναι μια δασώδης περιοχή στη Βενεζουέλα. Στην περιοχή πραγματοποιείται παράνομη εξόρυξη χρυσού και άλλων ορυκτών. Τα τελευταία χρόνια, η άτυπη μεταλλευτική δραστηριότητα, που συχνά ελέγχεται από εγκληματικές ομάδες, έχει επεκταθεί και έχει φτάσει μέχρι το Εθνικό Πάρκο Κανάιμα, μια παρθένα περιοχή στα σύνορα μεταξύ της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: «Δάκρυσα από συγκίνηση από τα μηνύματα συμπαράστασης» δήλωσε κατά την συνάντησή του με τον Σούνακ

NASA: Πώς θα ενημέρωνε την ανθρωπότητα για επικείμενη πρόσκρουση αστεροειδή

Μόλις ένας στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία – Τι λένε οι Έλληνες, ο αρνητικός ρόλος της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:54