ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:58
MENU CLOSE

Λυκούδης: Καμία σχέση με transit ιστορίες

04.02.2019 18:00

 

«Εμείς ενθαρρύναμε από τη δική μας πλευρά αυτήν την πρωτοβουλία και γι΄αυτό στη συνάντηση που αυτή η επιτροπή συγκάλεσε συμμετείχαμε. Με τον ίδιο τρόπο νομίζω συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Θεοχαρόπουλος. Η συζήτηση είχε ενδιαφέρον ως μια έναρξη κουβέντας» πρόσθεσε.

Ο κ. Λυκούδης επισήμανε ότι το κεντρικό ερώτημα της εκδήλωσης ήταν αν υπάρχει κενό στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς την ώρα που κόμματα που είχαν δώσει μια αίσθηση αισιοδοξίας, σήμερα είναι ή καθηλωμένα ή διαλύονται, όπως είναι το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. «H απάντηση είναι κατά την γνώμη μου ότι δημιουργείται ο χώρος αλλά είναι και εξαιρετικά δύσκολες οι προϋποθέσεις και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, πολύ συνετοί, τα βήματα μας – αν δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκίες και μετά απογοητεύσεις – πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκρατημένα» είπε.

Για τα σενάρια που έχουν γραφτεί και υποστηρίζουν ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα να συγκροτηθεί καταρχήν αυτός ο χώρος σαν ανεξάρτητος και το επόμενο βήμα είναι να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λυκούδης είπε «Με συγχωρείτε αν θίγω τον κύκλο σας αλλά ο χώρος της δημοσιογραφίας είναι κάπως ευφάνταστος χώρος. Και επίσης ο χώρος των πολιτικών στελεχών των κομμάτων έχει μεγάλη φαντασία, ανάλογα με το τι επιδιώκει ο καθένας. Αν δηλαδή κάποιοι από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν όλες αυτές οι προσπάθειες να ενσωματωθούν στη δική τους στόχευση να διευρύνουν την επιρροή τους θα ρίξουν εκεί το βάρος τους. Όσοι δεν την θέλουν θα την υπονομεύσουν» και συμπλήρωσε «Δεν έχουμε καμία σχέση με transit ιστορίες. Καμία απολύτως. Δεν ξέρω τι θα δημιουργηθεί στο μέλλον και τι θα κάνει ο καθένας και τι θέλει ο καθένας. Τώρα δεν είναι τίποτα διαφορετικό, από την εκδήλωση ενδιαφέροντος ενός κόσμου που δεν αισθάνεται καλυμμένος από τα υπάρχοντα σχήματα και θέλει να ξαναζήσει μια προσπάθεια στον χώρο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής Αριστεράς».

 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:57
Exit mobile version