search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:54
MENU CLOSE

Η Δόμνα στη Βραζιλία, ένας υπουργός στο Μεζέβ, η οργή για τους Ποταμίσιους, η βιασύνη της Ιεραρχίας και η ηρεμία της φιλοξενίας

23.01.2024 06:09
mixailidou- spetsew- ekklisia 987- new

Καλημέρα σας

Έψαχναν που λέτε τις μέρες του μίνι ανασχηματισμού τη Δόμνα Μιχαηλίδου – τη θυμήθηκα βλέποντας τις ελληνικούρες που συνεχίζει να ξεστομίζει με κάθε ευκαιρία και με ιδιαίτερη επιμονή πρέπει να πω – για να της πουν ότι πάει για.. προαγωγή.

Και τη βρήκαν στη… Βραζιλία, μαθαίνω τώρα που… «απελευθερώνονται» κάποια μυστικά εκείνων των ημερών και των γεγονότων.

Είχε πάει, που λέτε, για διακοπές στη χώρα της σάμπα! Δεν κατάφερα να επιβεβαιώσω εάν είχε πάρει άδεια για μία τόσο μακρινή εξόρμηση, έστω και για τις γιορτές, αλλά υποθέτω ότι δεν έφυγε έτσι από τη… «σημαία».

Διότι, υπήρξε άλλος υπουργός εκείνες τις μέρες, που είχε αποδράσει στις πολυτελείς γειτονιές των γαλλικών Άλπειων και μάλλον χωρίς άδεια, όπως μου ειπώθηκε.

Τον έψαχναν κι αυτόν, αλλά για άλλο λόγο.

Και τον βρήκαν στο χωριό Μεζέβ, παρακαλώ.

Ένα μικρό, πλην αριστοκρατικό χωριό στην Άνω Σαβοΐα αν έχετε ακουστά. Δεν το γνωρίζουν πολλοί το χωριό αυτό, καθώς στο ευρύ κοινό δεν έχει τη φήμη των γειτονικών προορισμών, όπως είναι η Κουρσεβέλ, το Γκστάαντ και άλλα κοσμικά θέρετρα στον παράδεισο των Άλπειων.

Τώρα, πώς το ανακάλυψε ο υπουργός (τότε) και έφτασε ως εκεί για να περάσει μέσα στην πολυτέλεια και την κοσμική θαλπωρή τις γιορτινές μέρες είναι απορίας άξιον. Κανείς δεν του το είχε…

Φιλοξενία

Η φιλοξενία στις Σπέτσες επέφερε, λέει, σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επί του μείζονος θέματος που απασχολεί δικαίως όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, μάλλον η απάντηση είναι καθησυχαστική.

Το μείζον θέμα είναι αν θα διαγραφεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι ο πρόεδρος θα το χειριστεί με ευελιξία το θέμα, παρότι το ξεκίνησε με ημιάγριες διαθέσεις.

Άλλωστε, το μεγάλο πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση, καθώς δεν φαίνεται να πτοούνται οι διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ.

Ε, όχι και Ποτάμι!

Βέβαια να σας πω τι έχω παρατηρήσει.

Ότι και να θέλουν να ηρεμήσουν οι διαφωνούντες, δεν μπορούν.

Κάποιοι που ήταν στο «όχι» και δείχνουν διάθεση να πάνε στην αποχή, το ξανασκέφτονται τώρα να γυρίσουν πίσω στο… «όχι»!

Γιατί;

Διότι η πληροφορία που έριξε χθες η αδελφή στήλη στο power game περί παραίτησης της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, και τοποθέτηση στη θέση της, της Μαρίας-Νεφέλης Χατζηιωαννίδου, τους εξαγρίωσε.

Διότι, σου λέει, πώς γίνεται να φύγει μία βέρα, μασίφ δεξιά και μάλιστα κόρη παπά και να μπει στην κυβέρνηση μία πρώην… Ποταμίσια;

Κάτι τέτοια δεν αρέσουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, που δεν θέλει και πολλά να βρεθεί στα κάγκελα…

Βιάζεται η Ιεραρχία

Το υπουργικό συμβούλιο δεν θα γίνει σήμερα λόγω γρίπης Η1Ν1 που χτύπησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη – περαστικά να ευχηθούμε – αλλά η σύνοδος της ιεραρχίας διεξάγεται κανονικά.

Η εκκλησία βιάζεται να πει την άποψή της. Ειδικά η ηγεσία της εκκλησίας και ειδικότερα η αρχιεπισκοπή, θέλει να καταγράψει κάθε προσέγγιση και άποψη και διάθεση, που εμφιλοχωρεί στις τάξεις για να ξέρει προς τα πού πάει το πράγμα.

Η κάθετη αντίθεση για το γάμο και την τεκνοθεσία προφανώς είναι δεδομένη ως θέση επί της αρχής.

Αλλά η εκκλησία έχει άριστη συνεργασία σχεδόν επί όλων των θεμάτων με τη σημερινή κυβέρνηση. Και μία τέτοια σχέση και συνεργασία δεν μπορεί να χαλάσει. Αυτό σκέφτονται οι πιο εχέφρονες και με αυτές τις σκέψεις θα καθοριστούν και οι τρόποι αντίδρασης, ώστε αυτοί να μην είναι ακραίοι.

Συλλαλητήρια των γνωστών

Πάντως συλλαλητήρια θα γίνουν. Όχι επισήμως από την εκκλησία, η οποία έχει ξεκαθαρίσει δια του αρχιεπισκόπου ότι δεν σκοπεύει να κάνει τέτοιες ενέργειες.

Αλλά από τους γνωστούς κύκλους, που κυκλοφορούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Και οι οποίοι έχουν πάρει αγκαζέ κάθε ανάλογο θέμα.

Είναι οι ίδιοι που έκαναν συλλαλητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών, για τα εμβόλια, για τις αμβλώσεις και πάει λέγοντας. Καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω, ένα πράγμα…

Διαβάστε επίσης:

Η αρμοδιότητα του γάμου στον Σκέρτσο αντί για τον Φλωρίδη, η εξέγερση της εκκλησίας, η απορία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

Το Μαξίμου τελειώνει όσους… αρνηθούν το γάμο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ελιξίριο στις Σπέτσες, ο Καραμανλής πάει εξεταστική και το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΕΑΡ

Το μασάζ χαλαρώνει (;) τις γαλάζιες αντιστάσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ μετακινούνται πρόσωπα και στο ΠΑΣΟΚ ψάχνονται… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:53