search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:52
MENU CLOSE

Το Μαξίμου τελειώνει όσους… αρνηθούν το γάμο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ελιξίριο στις Σπέτσες, ο Καραμανλής πάει εξεταστική και το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΕΑΡ

19.01.2024 06:05
karamanlis stathakis – nea aristera – new

Καλημέρα σας

Ωραία τα σεμινάρια-μασάζ στους βουλευτές της ΝΔ, αλλά είναι σαν τα… όμορφα χωριά: Όμορφα καίγονται, που έλεγε και η ταινία.

Μπορεί κάποιοι γαλάζιοι βουλευτές, που διαφωνούν με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να το ξανασκέφτονται, μετά το μασάζ.

Αλλά και αυτοί, όπως και άλλοι που θα ψηφίσουν υπέρ, παραμένουν έξαλλοι με την πρωθυπουργική επιλογή να έρθει αυτό τον καιρό στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Όσο για τις επιπτώσεις της καταψήφισης, μην ξεγελιούνται ορισμένοι. Παρά τις μειλίχιες και καθησυχαστικές δηλώσεις από Γιάννη Μπρατάκο και Παύλο Μαρινάκη, οι διαφωνούντες – πλην ίσως ελαχιστότατων εξαιρέσεων – θα θεωρηθούν πολιτικά «τελειωμένοι» για το Μαξίμου.

Δεν θα απομακρυνθούν αμέσως από τις κυβερνητικές ή κοινοβουλευτικές θέσεις τους, όχι.

Δεν θα υπάρξουν «ακαριαίες» καρατομήσεις. Αλλά μετά τις ευρωεκλογές έφυγαν…

Καραμανλής στην εξεταστική

Μαθαίνω για την εξεταστική των Τεμπών τα εξής και τα σας τα μεταφέρω.

Ο Κώστας Καραμανλής θα καταθέσει στις 13 Φεβρουαρίου.

Το πέρας των εργασιών και την έκδοση του πορίσματος (ή των πορισμάτων) τοποθετείται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) έχει μία προσέγγιση (πορισματική) πως την καίρια ευθύνη την έχουν διαχρονικά και διαδοχικά οι χειριστές των γραμμών (σταθμάρχες), ίσως αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση πολύ αποφασιστικά, υποπτεύομαι – για να σκεπάσει τις ευθύνες των κυβερνητικών παραγόντων τα τελευταία χρόνια θα έλεγα.

Το καίριο ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες… αναστενάζει αυτό το τριήμερο.

Δεν ξέρω για τα power point και τα υπόλοιπα της digital αντιπολίτευσης, που λένε ότι θα κάνουν στο νησί, αλλά το ουσιαστικό που καλούνται να απαντήσουν ο Κασσελάκης και οι βουλευτές του είναι το εξής:

Υπάρχει τρόπος να αποδομηθεί ο ίδιος ο Μητσοτάκης και ποιος είναι αυτός;

Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε για να περνάει η ώρα.

Η κυριαρχία του Μητσοτάκη οφείλεται στο ότι υπερέχει προσωπικά ως «πρωθυπουργική λύση» για τη χώρα έναντι των αντιπάλων του.

Ακόμα κι όταν η κοινή γνώμη δυσαρεστείται ή αποδοκιμάζει τις κυβερνητικές πολιτικές, ο Μητσοτάκης δεν εισπράττει σοβαρή φθορά και πολιτικό κόστος.

Αυτή την «παράδοξη» πολιτική και κοινωνική συνθήκη οφείλουν να την αναλύσουν ρεαλιστικά και αυτοκριτικά, θα έλεγα, ώστε να αναζητήσουν μετά με πιθανότητες την απάντηση…

Τώρα, αν μέσα στην απάντηση είναι και οι αλλαγές προσώπων στον περίγυρο του Κασσελάκη, όπως κάποιοι εμφανίζουν τον Κασσελάκη να πιστεύει, είναι ένα θέμα.

Ιδίως εάν αυτές οι αλλαγές είναι να γίνουν άμεσα και μάλιστα πριν το συνέδριο.

Διότι στην προσυνεδριακή περίοδο άλλες είναι οι προτεραιότητες. Και επίσης, αμέσως μετά το συνέδριο είναι που θα περιμένει ο κόσμος αλλαγές. Αν τις κάνει τώρα, τι θα εμφανίσει μετά την κορυφαία διαδικασία, η οποία πρέπει να είναι και τομή στην πορεία του κόμματος;

Συγχρωτισμός ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς

Πολλές συναναστροφές κάνουν οι Πασόκοι με τη Νέα Αριστερά.

Όλο και κάτι εκδηλώσεις διοργανώνουν μαζί, όλο και κάποια πρόσωπα που διατηρούν διαύλους και με τις δύο πλευρές εμφανίζονται από δω κι από κει.

Μπορεί να υπάρχει φαινομενικά ιδεολογικό χάσμα, αλλά πιθανόν να υπερισχύει ένας κοινός πολιτικός στόχος: Η συμπίεση του ΣΥΡΙΖΑ και του Κασσελάκη.

Και οι δύο χώροι – ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά – θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτια του ΣΥΡΙΖΑ εάν αυτός δεν καταφέρει να ανακάμψει. Λογικό. Δύσκολο, αλλά λογικό.

Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι δεν το κρύβουν το «νταραβέρι».

Το βράδυ της Πέμπτης για παράδειγμα, το INSOCIAL, όπως λέγεται το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία που έχει το ΠΑΣΟΚ, διοργάνωσε συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θέλει η κυβέρνηση.

Ε, η Χαριλάου Τρικούπη δεν προσκάλεσε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της Νέας Αριστεράς – τον Γιώργο Σταθάκη.  

Και μόνο που… ξεκουνήθηκε ο Σταθάκης και πήγε να μιλήσει σε εκδήλωση, ενώ θα μπορούσε να είναι αραχτός σε κάποιο μπαρ, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά…

Αλλά οργανώνεται, μαθαίνω και δεύτερη εκδήλωση, με την ίδια… συνταγή, τρόπον τινά.

Στις 28 Μαρτίου ο Φίλιππος Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Αριστερά θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Michael J. Sandel «Η τυραννία της αξίας».

Κι αν έχει κανείς αμφιβολία ότι κάτι ψήνεται ανάμεσα στους δύο χώρους, ας λάβει υπόψη του ότι ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Βασίλης Πανάγου εργάζεται πλέον ως υπεύθυνος επικοινωνίας στο Eteron, το Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκ των στενών ανθρώπων της Έφης Αχτσιόγλου.

Μπορεί όλα αυτά να είναι ένα σκέρτσο της τύχης και μία σαρκαστική αλληλουχία συμπτώσεων. Μπορεί και όχι όμως…

Διαβάστε επίσης:

Το μασάζ χαλαρώνει (;) τις γαλάζιες αντιστάσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ μετακινούνται πρόσωπα και στο ΠΑΣΟΚ ψάχνονται… 

Η… σκούπα του Χρυσοχοΐδη, το ρίσκο του Κασσελάκη, η απόγνωση Τζάκρη, Κεδίκογλου, Κασιμάτη και οι ντρίπλες των Πασόκων 

Οι σαρωτικές αλλαγές του Χρυσοχοΐδη στην ΕΛΑΣ, ο Φλώρος πολιτεύεται (;), τα interview του Δένδια και πώς ο γάμος διχάζει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:48