search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:01
MENU CLOSE

Το μασάζ χαλαρώνει (;) τις γαλάζιες αντιστάσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ μετακινούνται πρόσωπα και στο ΠΑΣΟΚ ψάχνονται… 

18.01.2024 06:10
nd-syriza-pasok-63

Αισιοδοξία επικρατεί μαθαίνω στο κυβερνητικό στρατόπεδο για περιορισμό των απωλειών στο μέτωπο με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το «μασάζ» δεν απέδωσε τα ανεμενόμενα μεν, αλλά στα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανε το Μαξίμου σε επιλεγμένους διαφωνούντες βουλευτές δίνει ελπίδες ότι οι διαρροές θα περιοριστούν κάτω από τους 40. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός αυτός ήταν 70 και 80 προ ημερών, τότε ή όντως το «μασάζ» χαλάρωσε αντιστάσεις ή το Μαξίμου κάνει λάθος στους υπολογισμούς.

Μετακινήσεις προσώπων    

Κόσμος πάει κι έρχεται στο κεντρικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι, δεν μιλάμε για πρωτοκλασάτα ονόματα – αυτή την κρίση την απέφυγε  προς το παρόν τουλάχιστον η Κουμουνδούρου.

Κατ’ αρχάς απομακρύνθηκε κάπως ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος είχε ως βασική ασχολία να επιτίθεται σε βουλευτές και στελέχη, επειδή μπορεί να μην συμφωνούσαν στο… 101% με τον Κασσελάκη σε όλα τα θέματα.

Η παρέμβαση και μάλιστα με λέξεις που δεν γράφονται, της Θεοδώρας Τζάκρη πρέπει να υπήρξε καταλυτική, αν και ο ίδιος το είχε αντιληφθεί και πήρε κάποιες αποστάσεις από πριν.

Προφανώς δεν διαρρήχθηκαν οι σχέσεις του με τον πρόεδρο, αλλά μάλλον δεν θα πολυανακατεύεται με τη διαχείριση της καθημερινότητας.

Στο επιτελείο εντάχθηκε τις τελευταίες ημέρες ο οικονομολόγος Κυριάκος Αντωνάκος, εκ των δραστήριων στελεχών (αναλυτής επί των χρηματοπιστωτικών θεμάτων παρακαλώ) του ΕΝΑ – Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών.

Ο Αντωνάκος θα βοηθά στην καθημερινή λειτουργία του προεδρικού γραφείου και παρότι ήταν και κοντά στην Ομπρέλα, φαίνεται… κανονικός άνθρωπός, απ’ αυτούς που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πασοκικό καμουφλάζ  

Στο ΠΑΣΟΚ ακολουθούν την τακτική «λάου λάου» και έχουν τη λογική «να μην σφαχτούμε σε ξένο αχυρώνα», στο θέμα του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κοινώς να μην την πατήσουν όπως ο… ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε χθες στους βουλευτές του ότι δεν θα θέσει κομματική πειθαρχία, ότι το Κίνημα είναι υπέρ της ρύθμισης επί της αρχής και αυτό να λένε όλοι στα κανάλια, αλλά τα σημαντικά και οριστικά θα τα εξετάσουν από κοντά την ερχόμενη Τετάρτη για να προλάβουν να δουν και τι θα κάνει ή φέρει ο Μητσοτάκης τελικά.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν με… zoom και οι νέες τεχνολογίες έχουν και τα ευτράπελα, καθώς οι βουλευτές δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τα πάντα για τη λειτουργία τους, λες και εργάστηκαν στη silicon valley.

Ζoom-ερό στιγμιότυπο 

Έτσι συνέβη το εξής περιστατικό, που προκάλεσε σπαρταριστό γέλιο: Στην αρχή του zoom και πριν εμφανιστούν όλοι οι βουλευτές στην οθόνη με… κουτάκια, oι Παναγιώτης Παρασκευαΐδης και Σπύρος Μιχαηλίδης, που έχουν εκφραστεί δημοσίως κατά του γάμου, νόμιζαν ότι ήταν μόνοι τους και συνομιλούσαν – ενώ στην πραγματικότητα ήταν ανοιχτός ο ήχος για όλους.

«Γίνεται της… Πόπης, με παίρνουν τηλέφωνο απ’ όλη την Ελλάδα» εκμυστηρεύτηκε ο βουλευτής Λέσβου στον συνάδελφό του της Χίου με την ελευθεριότητα που τροφοδοτεί η εγγύτητα των εκλογικών τους περιφερειών και η σύμπλευση απόψεων, αλλά και έχει σμιλεύσει με τα χρόνια ο άγριος αιγαιοπελαγίτικος άνεμος.

Και συνέχισε απτόητος: «Μέχρι και ο ναύαρχος Λυμπέρης με πήρε για να μου πει τι… περίεργα πράγματα είναι αυτά με το γάμο»!

Η κουβέντα διακόπηκε μέσα σε γέλια των άλλων βουλευτών, που δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν από την αυθόρμητη εξομολόγηση του βουλευτή.

Γι’ αυτό και λίγο αργότερα η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε άτυπο σημείωμα αποδοκιμάζοντας τα όσα δημοσίως έχει εκφράσει ο Παρασκευαΐδης. Στην πραγματικότητα τον καλεί να μη συνεχίσει τις δηλώσεις, διότι έτσι όπως τα λέει ο βουλευτής θα εκτεθεί συνολικά το Κίνημα, που θέλει να εκπέμπει σήμα προοδευτικότητας στο θέμα του γάμου.

Διαβάστε επίσης:

Η… σκούπα του Χρυσοχοΐδη, το ρίσκο του Κασσελάκη, η απόγνωση Τζάκρη, Κεδίκογλου, Κασιμάτη και οι ντρίπλες των Πασόκων

Ο γάμος και η σχέση του με ανασχηματισμό, ο ρόλος του Σκέρτσου, τα πυρά Βενιζέλου-Παυλόπουλου και το κείμενο Τεμπονέρα  

Η τεκνοθεσία σπάει τις γραμμές των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει καταλύματα στις Σπέτσες και το ΠΑΣΟΚ γυναίκες για το ευρωψηφοδέλτιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34