search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:17
MENU CLOSE

Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε το στοίχημα των Σπετσών και την αποδοχή όλων των βουλευτών του

22.01.2024 13:55
spetses_siriza

“Πήρε το ρίσκο, επέμεινε μέχρι τέλους στην απόφαση του και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Και η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια μπετόν αρμέ”.  Αυτή την αποτίμηση κάνουν στελέχη κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη για το τριήμερο των Σπετσών  που χωρίς καμία αμφιβολία πήγε πιο καλά και απ αυτό που είχαν στο μυαλό του και οι πιο αισιόδοξοι υποστηριχτές του εγχειρήματος.

Και η αλήθεια είναι ότι οι Σπέτσες λειτούργησαν σαν ένα reset και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ουσία των όσων έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του εξοχικού του προέδρου.

Η οργάνωση που υπήρξε γύρω από την κοινοβουλευτική δουλειά και η εκτέλεση του project ήταν υποδειγματική σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι βουλευτές είπαν “μακάρι από δω και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργεί όπως λειτούργησε αυτό το τριήμερο στις Σπέτσες”.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε το πρωί στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος  για το περίφημο PowerPoint αλλά και για την όλη ιδέα του τριημέρου στο νησί των Σπετσών.

“Εγώ για πρώτη φορά συμμετέχω σε μια τόσο καλή διαδικασία.

Υπήρξαν 30 τεκμηριωμένες εισηγήσεις μέσα σε 20 ώρες πυκνού και ουσιαστικού έργου. Αυτό το PowerPoint που τόσο πολύ λοιδορήθηκε στην αρχή έκανε εξαιρετική δουλειά γιατί ζωηρεύει την παρουσίαση. Δεν ακούς απλά έναν άνθρωπο να σου παραθέτει μόνο στοιχεία, αλλά τα βλέπεις μπροστά σου.

Υπήρχε πολύ καλή ηλεκτρονική υποστήριξη.

Η κάθε παρουσίαση στο τέλος της είχε συζητήσεις, ερωτήσεις προβληματισμό.  Ο κ. Κασσελάκης ρωτούσε, διακόπτε, παρενέβαινε ζητούσε διευκρινίσεις, έδινε οδηγίες. Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι  όλοι.

Υπήρξε δέσιμο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Καθίσαμε μαζί, ήπιαμε καφέ μαζί, φάγαμε μαζί, τραγουδήσαμε μαζί. Δεθήκαμε και δημιουργήθηκε μεταξύ μας ένα πολύ θετικό κλίμα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και δημόσια στον Στέφανο και στον Τάιλερ που άνοιξαν το σπίτι τους, μας δέχτηκαν μας πρόσφεραν μια πολύ καλή φιλοξενία.

Αρχικά η πρωτοβουλία των Σπετσών ξένισε και φάνταζε ως ξένη προς τα ήθη της αριστεράς και ως προς τον τόπο προορισμού. Αλλά ήρθε η πραγματική ζωή και τα διέλυσε  όλα αυτά και τα πέταξε όπως πετάει ο άνεμος τα ξερά φύλλα”

Ένα ακόμα  κέρδος για τον Στέφανο Κασσελάκη  ήταν η σύσφιξη των σχέσεων του με το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς δόθηκαν εξηγήσεις για τις διάφορες παραφωνίες και τα βραχυκυκλώματα της προηγούμενης περιόδου. Από την άλλη ο ανοιχτός και καθαρός τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε σε όλους τους βουλευτές  ενέπνευσε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ακόμη και σε  εκείνους  που το προηγούμενο διάστημα τον αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό. Όπως έλεγαν κάποιοι βουλευτές μετά από αυτό το τριήμερο ο Στέφανος Κασσελάκης απέκτησε βουλευτές “καμικάζι” που θα πέσουν για εκείνον και τον ΣΥΡΙΖΑ στη φωτιά.

Όμως και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε ιδιαίτερα βαρύτητα στην κοινοβουλευτική του ομάδα λέγοντάς τους πως είναι η αιχμή του δόρατος στον αγώνα που δίνει το κόμμα,  πως τους στηρίζει με κάθε τρόπο και τους ζήτησε όπου χρειάζεται να τον “χρησιμοποιούν” προκειμένου να αναδεικνύεται επικοινωνιακά μία δράση ή μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν.

Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε ακόμη να υπάρχει συζήτηση και ώσμωση για όλα τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βγαίνει μία κοινή  και ενιαία  γραμμή χωρίς παραφωνίες και ξεκαθάρισε πως σε δύο θέματα οι απόψεις του είναι αδιαπραγμάτευτες στα θέματα της άμυνας και της ισότητας και των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

Τα όσα όμως είπαν και παρουσίασαν οι βουλευτές σε αυτό το τριήμερο αποτελούν και μια καθαρή εικόνα που έχει πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης για το ανθρώπινο δυναμικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Και ο βαθμός απόδοσης του κάθε βουλευτή σε αυτά που ζήτησε ο πρόεδρος είναι προφανές ότι θα λειτουργήσει για την όποια αξιολόγηση του επόμενου διαστήματος.

Το τριήμερο των Σπετσών όμως ήταν μια άσκηση και για τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη όσον αφορά την παρουσία του στα μέσα ενημέρωσης αλλά και την απουσία του από αυτά όταν χρειάζεται με αποτελεσματικό τρόπο. Ο πρόεδρος του κόμματος είχε αποφασίσει πως τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν  μόνο πάνω στους βουλευτές και σε αυτά που θα πούνε και καθόλου στον ίδιο. Γι’ αυτό και επιμελώς απέφυγε να φανεί έστω και μια στιγμή μπροστά στις κάμερες και έτσι όσες πρωινές εκπομπές πήγαν στο νησί με την ελπίδα ότι τη Δευτέρα το πρωί θα είχαν  ένα πλούσιο οπτικό ρεπορτάζ με τον ίδιον για τον σύζυγό του  έμειναν με την απογοήτευση. 

Στα παραπολιτικά του τριημέρου τώρα όλοι βουλευτές έφυγαν με μία τσάντα που τους πρόσφερε ο δήμος Σπετσών στην οποία υπήρχαν ένα κουτί αμυγδαλωτά ένα ενθύμιο του νησιού και ένα βιβλίο για τις Σπέτσες.

Η παρουσία του Τάιλερ ήταν απολύτως διακριτική και εμφανίστηκε στους βουλευτές μόνο κατά την υποδοχή στο σπίτι και την ώρα του δείπνου. Μάλιστα αρκετοί βουλευτές έκαναν την βασική συνεννόηση μαζί του στα ελληνικά καθώς  ο κ. Μακμπέθ  κάνει  εντατικά   μαθήματα ελληνικών τα  οποία έχει αρχίσει να αποδίδουν.

Μετά το δείπνο τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης μέρας αυτή που διέπρεψαν ως προς το μουσικό κομμάτι του τριημέρου ήταν η Καλλιόπη Βέττα,  η  οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Γιάννης Πάνος και ο Μίμης Πλέσσας και ο Σωκράτης Φάμελλος που τραγούδησαν και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα όλων. Ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν  ήταν το “Αυτή η νύχτα μένει” ενώ για τις χορευτικές της  ικανότητες χειροκροτήθηκε η Κυριακή Μάλαμα τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δείπνο του Σαββάτου έγινε στην αγαπημένη ταβέρνα του Στέφανου Κασσελάκη το νερό  της αγάπης και περιελάμβανε ψάρι και ζυμαρικά με σάλτσα.   

Πάντως χαρακτηριστικό της επιτυχίας του εγχειρήματος στις Σπέτσες είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν να επαναληφθεί μια τέτοια διαδικασία το επόμενο διάστημα. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Στροφή στην καθημερινότητα με επιθέσεις σε ΝΔ – Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο για τα ομόφυλα 

Πολλαπλά «μηνύματα» του Μητσοτάκη προς τους υπουργούς μέσω της κυριακάτικης ανασκόπησης

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η κυβέρνηση ανοίγει τα χαρτιά της, η εκκλησία ετοιμάζει αντάρτικο  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:16