search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Εμανουέλ Μακρόν: Υποσχέθηκε ότι θα… βουτήξει στον Σηκουάνα για να αποδείξει την καθαρότητα των νερών του ποταμού (videos)

01.03.2024 15:32
macron_0103_1920-1080_new
credit: AP

Ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υποσχέθηκε ότι θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα για να αποδείξει πόσο έχουν καθαρίσει τα νερά του ποταμού, μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Θα το κάνω, αλλά δεν σας δίνω ημερομηνία», είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του Ολυμπιακού Χωριού στο βόρειο Παρίσι.

Οι γαλλικές αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα με αντίπαλο τον χρόνο για να βελτιώσουν την ποιότητα των νερών του Σηκουάνα, καθώς στην κοίτη του ποταμού θα διεξαχθούν αγώνες ανοιχτής κολύμβησης και το τρίαθλο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου). Η Γαλλία δαπάνησε 1,4 δισ. ευρώ για να αναβαθμίσει το αποχετευτικό σύστημα στην περιοχή του Παρισιού με στόχο να καθαρίσει ο Σηκουάνας. Ωστόσο, τρεις δοκιμές στον Σηκουάνα που είχαν προγραμματιστεί πέρυσι, αναβλήθηκαν διότι οι αναλύσεις του νερού έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση του βακτηρίου E.Coli, ενώ οι διοργανωτές των αγώνων ανησυχούν και για την πιθανότητα βροχοπτώσεων πριν από τους Ολυμπιακούς, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει και το πρόγραμμα των αγωνισμάτων στο ποτάμι.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, έχει επίσης υποσχεθεί ότι θα βουτήξει στο ποτάμι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η δημοτική αρχή σχεδιάζει τρία σημεία όπου οι Παριζιάνοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στον Σηκουάνα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είναι η πρώτη φορά που θα επιτραπεί η κολύμβηση στον Σηκουάνα μετά το 1923.

«Για τους κατοίκους της περιφέρειας του Παρισιού θα μείνει ο Σηκουάνας, που θα αλλάξει εικόνα και χρήση», είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι «μια σημαντική κληρονομιά» των Αγώνων.

Ο Σηκουάνας έχει κεντρικό ρόλο στην ολυμπιάδα του Παρισιού, καθώς οι εθνικές ομάδες θα διασχίσουν με πλοιάρια την κοίτη του στη διάρκεια της εντυπωσιακής τελετής έναρξης των Αγώνων, στις 26 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξέι Ναβάλνι: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του ρώσου αντιφρονούντα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (photos/videos – LIVE)

Politico για Qatargate: Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν Αρχιεπιθεωρητή που ερευνά το σκάνδαλο – Τι ψάχνει η βέλγικη εισαγγελία

Ινδία: Συγκεντρώνονται στη χώρα οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη και οι αστέρες του θεάματος (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15