search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Politico για Qatargate: Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν Αρχιεπιθεωρητή που ερευνά το σκάνδαλο – Τι ψάχνει η βέλγικη εισαγγελία

01.03.2024 14:14
qatargate

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει πλέον το πολύκροτο σκάνδαλο Qatargate. Το γραφείο του Εισαγγελέα των Βρυξελλών έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας για «απόπειρα δολοφονίας», με αφορμή υποψίες για πιθανή δηλητηρίαση τριών αξιωματούχων, εκ των οποίων ο ένας είναι από τους βασικούς επιθεωρητές που ερευνούν το σκάνδαλο Qatargate.

«Μπορούμε να σας πληροφορήσουμε ότι έχει υποβληθεί μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για την προστασία των ερευνών δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω το θέμα», ανέφερε στο Politico εκπρόσωπος του Εισαγγελέα Βρυξελλών.

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία συνέλαβε τρεις αξιωματούχους που προκάλεσαν επεισόδιο σε μπαρ στις κεντρικές Βρυξέλλες μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Οι αξιωματούχοι συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς που εκλήθησαν στο μπαρ, όπως έγραψαν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης. Κατά την διάρκεια της ολονύκτιας κράτησής τους ο ένας από τους τρεις χρειάστηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο λόγω εσωτερικής αιμορραγίας και υπεβλήθη σε εγχείριση στην κοιλιακή χώρα. Τα τεστ  αποκάλυψαν ότι στο αίμα του είχε υψηλά ποσοστά αμφεταμίνης, σύμφωνα με την βελγική ειδησεογραφική σελίδα Het Laatste Nieuws.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησε στο Politico υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε πως η αστυνομία θα λάβει δείγματα από τα μαλλιά και των άλλων δύο ατόμων που συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια στο μπαρ των Βρυξελλών, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Ένα από τα άτομα που εμπλέκονται στις έρευνες, που είναι αρχιεπιθεωρητής στην Κεντρική Υπηρεσία Αντιμετώπισης της Διαφθοράς, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου Qatargate, υπέβαλε μήνυση για απόπειρα δολοφονίας του με δηλητήριο, ανέφεραν οι πηγές τις οποίες επικαλείται το Politico.

Διαβάστε επίσης

Βολιβία: 40 νεκροί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις – Με βάρκες και πιρόγες οι μετακινήσεις στην πόλη Κοβίχα (videos)

Τέξας: Μάχη με τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του – Στάχτη 4,3 εκατ. στρέμματα (Photos)

Πρίγκιπας Χάρι: Σε λίστα θανάτου της Αλ Κάιντα το όνομά του σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:34