search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:39
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Χάρι: Σε λίστα θανάτου της Αλ Κάιντα το όνομά του σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα

29.02.2024 17:51
harry

Εντολή για τον θάνατο του πρίγκιπα Χάρι είχαν λάβει μαχητές της Αλ Κάιντα σύμφωνα με τα δκαστικά έγγραφα για την υπόθεση φύλαξης του ιδίου και της οικογένειάς του, την οποία ο δούκας του Σάσεξ έχασε στη διαμάχη με την βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η εντολή δόθηκε αφότου ο Χάρι αποκάλυψε στο βιβλίο του Spare, ότι σκότωσε Ταλιμπάν κατά τη θητεία του στον στρατό.

Ο Δούκας του Σάσεξ είχε προσφύγει νομικά κατά της απόφασης από το 2020 της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Δημοσίων Προσώπων (Ravec) ζητώντας να λάβει διαφορετικό βαθμό προστασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν ο Χάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020, η απόφαση της Επιτροπής ήταν ότι δεν θα λάβει τον «ίδιο βαθμό» προστασίας όπως πριν.

Πριν από το ταξίδι του Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2023, ο διευθυντής ευρωπαϊκής ασφάλειας του δούκα προειδοποίησε ότι η Αλ Κάιντα είχε ζητήσει τη δολοφονία του πρίγκιπα.

Η Αλ Κάιντα λέγεται ότι διέταξε τον θάνατο του Χάρι αφού έγραψε για τη δολοφονία 25 μαχητών Ταλιμπάν ενώ ήταν στρατιώτης στο Αφγανιστάν.

Στα απομνημονεύματά του ο δούκας γράφει: «Δεν ήταν μια στατιστική που με γέμιζε περηφάνια, αλλά ούτε με άφησε με ντροπή.

Όταν βρέθηκα βυθισμένος στη ζέστη και τη σύγχυση της μάχης, δεν σκέφτηκα ότι ήταν 25 άτομα.

Ήταν πιόνια σκακιού που αφαιρέθηκαν από τη σκακιέρα, οι κακοί εξαφανίστηκαν πριν προλάβουν να σκοτώσουν τους καλούς ανθρώπους».

Ο πρίγκιπας Χάρι υπηρέτησε στον στρατό για 10 χρόνια και ανέλαβε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης:

Σκωτία: Μουσική διαμαρτυρία ακτιβιστών για το κλίμα στο Εδιμβούργο (photos/videos)

Προκαλεί η Γαλλία τη Ρωσία: Επιμένει για στρατό στην Ουκρανία παρά τις προειδοποιήσεις Πούτιν για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Γάζα: Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν περιμένοντας στην ουρά για λίγο φαγητό – Για «τραγωδία» μιλά το Ισραήλ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:39