search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:53
MENU CLOSE

Σκωτία: Μουσική διαμαρτυρία ακτιβιστών για το κλίμα στο Εδιμβούργο (photos/videos)

29.02.2024 17:11
skotia_klima_aktivistes_2902_1920-1080_new
credit: X/@globaljusticesc

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος χόρεψαν στους ρυθμούς του γνωστού κομματιού «Stayin’ Alive», των Bee Gees διαμαρτυρόμενοι έξω από το συνεδριακό κέντρο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία.

Μέλη των οργανώσεων Extinction Rebellion Scotland, Divest Lothian και Global Justice Now Scotlandένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαμαρτυρηθούν έξω από το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Εδιμβούργου, όπου διεξάγεται τριήμερο συνέδριο της Ένωσης Συνταξιούχων.

Οι ακτιβιστές καταδίκασαν τις επενδυτικές επιλογές των συνταξιοδοτικών ταμείων, που ενισχύουν την βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων. Η Ελίζαμπεθ Μάθιους, από την οργάνωση Extinction Rebellion Scotland, δήλωσε ότι «τα μοντέλα κλιματικού κινδύνου που εφαρμόζουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία είναι επικίνδυνα και ανόητα» και ζήτησε να αλλάξει η πολιτική ώστε να υπάρξει βιώσιμη οικονομία για όσους εργάζονται σήμερα ή ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. «Οι διαχειριστές των συνταξιοδοτικών αποθεματικών πρέπει να σταματήσουν να ξεγελιούνται από τις εταιρίες ορυκτών καυσίμων και να δράσουν», πρόσθεσε.

Κατά την οργάνωση Extinction Rebellion Scotland, μέχρι σήμερα 1.614 οργανισμοί σε όλο τον κόσμο «έχουν δεσμευτεί να αποδεσμεύσουν ποσά ύψους 40,63 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από εταιρίες ορυκτών καυσίμων και μεταξύ αυτών είναι ολοένα και περισσότερα συνταξιοδοτικά αποθεματικά».

Πριν από λίγες εβδομάδες, το δεύτερο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι σταματά τις επενδύσεις των αποθεματικών του σε πετρελαϊκές εταιρίες που δεν έχουν δεσμευτεί με την Συμφωνία του Παρισιού.

Η Τζόαν Φόριχαντ, από την οργάνωση Divest Lothian, δήλωσε ότι «η βιομηχανία των συντάξεων δεν μπορεί πλέον, με καλή πίστη, να δέχεται τις επικίνδυνες κλιματικές επιλογές» και πρόσθεσε ότι η ανάληψη δράσης εκ μέρους των ταμείων «είναι προς το συμφέρον των μελών τους». «Το να παραμείνουν οι επενδύσεις σε εταιρίες ορυκτών καυσίμων είναι συνταγή για την κλιματική και οικονομική κατάρρευση», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί η Γαλλία τη Ρωσία: Επιμένει για στρατό στην Ουκρανία παρά τις προειδοποιήσεις Πούτιν για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Γάζα: Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν περιμένοντας στην ουρά για λίγο φαγητό – Για «τραγωδία» μιλά το Ισραήλ (Videos)

ΕΕ μετά τις απειλές Πούτιν για πυρηνικό πόλεμο: «Εξαπατά το ίδιο του το έθνος, είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες στην παγκόσμια σκηνή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:51