search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Νέες απειλές της Αλ Κάιντα κατά Ισραηλινών, Αμερικανών και Ευρωπαίων

22.11.2023 06:10
al qaida

Όπως αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του ο Caleb Weiss, συντάκτης του Long War Journal και αναλυτής του ιδρύματος Bridgeway (εστιάζει στην εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους στην Κεντρική Αφρική), η κεντρική ηγεσία της Αλ Κάιντα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα νέο δημοσίευμα, με το οποίο καλεί τους απανταχού μουσουλμάνους για επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών, των Ισραηλινών και των συμφερόντων, που παγκοσμίως σχετίζονται με τις δύο αυτές χώρες. Όπως προκύπτει από το κείμενο της ανακοίνωσης, οι νέες απειλές σχετίζονται άμεσα με τις πρόσφατες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Al-Shifa της Λωρίδας της Γάζας.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Αλ Κάιντα αναφέρει: «Είθε ο Θεός να ευλογεί όλους τους μουτζαχεντίν [όσοι ασχολούνται με τον ιερό πόλεμο, τον τζιχάντ], που αρνήθηκαν να φύγουν από τη γη της πίστης και το ιερό της έδαφος… Ειρήνη σε όλους εκείνους που είναι σταθεροί, υπομονετικοί και επιμένοντες… Ο Θεός να σας ανταμείψει για τη θλίψη σας, για τις χιλιάδες των πιστών ψυχών μεταξύ των αδελφών μας, που έχουν μαρτυρήσει στις εκστρατείες των αμερικανοσιωνιστικών βομβαρδισμών σε νοσοκομεία, σχολεία και τζαμιά στη Γάζα… Αγαπητή μας Ούμμα [η παγκόσμια ισλαμική κοινότητα], οι επαναλαμβανόμενοι βομβαρδισμοί των Αμερικανοσιωνιστών σε νοσοκομεία, σχολεία και τζαμιά στη Γάζα μπορούν να προέλθουν μόνο από ψυχές γεμάτες με κακό και απόλυτο μίσος… Τέτοιες ενέργειες δεν προέρχονται από ψυχές που έχουν επιδείξει έστω και ελάχιστη ανθρωπιά… Προκαλούμε ολόκληρο τον κόσμο να δημοσιεύσει ειλικρινείς εικόνες [για τις μάχες]… Τα παιδιά σκοτώθηκαν με αυτόν τον βάρβαρο και αποτρόπαιο τρόπο… Δεν μπορεί κανένας στον κόσμο να κάνει μάθημα στην Ούμμα μας για τον πολιτισμό και την ανθρωπιά…».

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις των Ισραηλινών στρατιωτών στο Νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Αυτοί [οι Ισραηλινοί] και οι Αμερικανοί παραπονέθηκαν ότι αυτό το νοσοκομείο ήταν το κέντρο της ηγεσίας των τζιχαντιστών στη Γάζα… Ωστόσο, κατέστη σαφές μετά από όλη αυτή την κραυγαλέα ανεντιμότητα ότι δεν υπήρχε ίχνος κανενός ενόπλου σε αυτό… Σκοπός ήταν να καταστραφούν οι ιατρικές συσκευές και να παραταθεί η ταλαιπωρία των ασθενών του…».

Εκτός από το κάλεσμα για «γενικό μποϊκοτάζ των αμερικανικών και των σιωνιστικών εμπορικών προϊόντων», η Αλ Κάιντα καλεί τους άνδρες και τους υποστηρικτές της «να στοχοποιήσουν αμερικανικές και ευρωπαϊκές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο». «Οι πύραυλοι που καίνε τα περήφανα αδέρφια μας στη Γάζα προέρχονται από αμερικανικές και ευρωπαϊκές στρατιωτικές βάσεις, που κάθονται στο στήθος μας… δεν είναι καλό για τον λαό του Ισλάμ αν δεν εισβάλουμε [στις στρατιωτικές βάσεις] και δεν διώξουμε τους δολοφόνους του λαού μας…».

Η Αλ Κάιντα προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ζητά επίσης «επιθέσεις σε αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο». «Είναι [οι πρεσβείες] νόμιμοι στόχοι για τον λαό μας και για την ισλαμική Ούμμα… Καλούμε τη νεολαία μας να τους επιτεθεί, να τους κάψει και να ακολουθήσει το μονοπάτι της νεολαίας στη Βεγγάζη, την ημέρα που έσφαξαν και έσυραν τον Αμερικανό πρέσβη στους δρόμους πριν από μερικά χρόνια…».

Τελειώνοντας την ανακοίνωση, η Αλ Κάιντα καλεί τους υποστηρικτές της στη Δύση να κινητοποιηθούν, τονίζοντας: «Ω γιοι της Ούμμα από τις μουσουλμανικές κοινότητες [που ζείτε] στην αλαζονική Δύση: Έχετε την ευκαιρία σήμερα να υποστηρίξετε τα αδέρφια σας σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει λοιπόν να σκοτώσετε και να κακομεταχειριστείτε τους Σιωνιστές, αλλά μην συμβουλευτείτε κανέναν για να τους σκοτώσετε ή να καταστρέψετε την περιουσία τους…».

Να σημειώσουμε ότι η Αλ Κάιντα και τα διάφορα παρακλάδια της προσπάθησαν εδώ και καιρό να κινητοποιήσουν επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Δύσης, εξαιτίας της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς. Αν και οι σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές ενέργειες της σουνιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης δεν πρόκειται να επηρεάσουν την εξέλιξη των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, εντούτοις, έχει αποδειχθεί ότι η Αλ Κάιντα είναι ικανή να κινητοποιήσει μαχητές και υποστηρικτές σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες στο όνομα της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Βασίλης Γιαννακόπουλος, γεωστρατηγικός αναλυτής

[email protected]

Διαβάστε επίσης:

Κονγκό: Τουλάχιστον 37 νέοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για μια θέση στον…στρατό

Viral η τούρτα γενεθλίων του Μπάιντεν που λαμπάδιασε– «Στο πιάτο μπροστά του υπάρχει μια πύλη της κόλασης»

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις προς μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων – Τα σενάρια και το ρευστό κλίμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:31