search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:47
MENU CLOSE

Ινδία: Συγκεντρώνονται στη χώρα οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη και οι αστέρες του θεάματος (Video/Photos)

01.03.2024 12:02
ambani marriage new

Μερικοί από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο συγκεντρώνονται αυτές τις μέρες στο κρατίδιο Γκουζαράτ της Ινδίας, προσκεκλημένοι στον αρραβώνα του γιου του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η Ριάνα και ο Μπιλ Γκέιτς, που είναι καλεσμένοι στον αρραβώνα του γιου του Μουκές Αμπάνι, προέδρου του ομίλου Reliance Industries.

Ο 28χρονος Ανάντ Αμπάνι θα παντρευτεί τον Ιούλιο την Ραντίκα Μερκάντ και ο πατέρας του διοργάνωσε ένα τριήμερο πάρτι αρραβώνων στην πόλη Τζαμναγκάρ, όπου παραβρίσκονται περίπου 1200 άτομα, μεταξύ αυτών και αστέρες του Bollywood.

Ο 66χρονος Μουκές Αμπάνι, είναι σήμερα ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που υπολογίζεται στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ο όμιλος Reliance Industries, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του το 1966, έχει εξαπλωθεί σε πάρα πολλούς τομείς – από το πετρελαϊκό τομέα και τις λιανικές πωλήσεις, μέχρι τα χρηματοοικονομικά και τις τηλεπικοινωνίες.

Ο Ανάντ Αμπάνι είναι το μικρότερο από τα τρία παιδιά του Μουκές Αμπάνι, τα οποία ασχολούνται ήδη με τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειας. Ο 28χρονος Ανάντ ασχολείται ιδιαιτέρως με τον ενεργειακό τομέα.

Οικογενειακή παράδοση

Το εντυπωσιακό πάρτι αρραβώνων του Ανάντ Αμπάνι είναι συνέχεια της οικογενειακής παράδοσης να διοργανώνονται μεγάλες γιορταστικές εκδηλώσεις για τους γάμους των παιδιών.

Το 2018 στους αρραβώνες της κόρης του Αμπάνι, της Ίσα Αμπάνι, που έγιναν στην πόλη Ουνταϊπούρ, ανέβηκε στη σκηνή η σούπερ-σταρ Μπιγιονσέ και μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν η Χίλαρι Κλίντον και ο Τζον Κέρι.

Δημοσίευμα του Bloomberg εκείνη την εποχή ανέφερε ότι το κόστος των αρραβώνων της Ίσα Αμπάνι έφτασε στα 100 εκατομμύρια δολάρια – κάτι που διέψευσε «άτομο κοντά στην οικογένεια», κατεβάζοντας το κόστος στα 15 εκατομμύρια.

Οι γιορτές για τον αρραβώνα του μικρού γιου της οικογένειας άρχισαν αυτή την εβδομάδα με την προσφορά φαγητού σε χιλιάδες κατοίκους της Τζαμναγκάρ, όπου διοργανώνεται το πάρτι.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι στη λίστα των προσκεκλημένων είναι οι Ινδοί δισεκατομμυριούχοι Γκαουτάμ Αντάνι και Κουμάρ Μανγκαλάμ Μπίρλα και ο CEO της Disney, Μπομπ Ίγκερ, ο οποίος μεταβαίνει στο πάρτι λίγες μέρες αφότου η εταιρία του ανακοίνωσε συγχώνευση των περιουσιακών στοιχείων της στην Ινδία με τον όμιλο Reliance.

Εκεί θα βρεθούν ο Ζούκερμπεργκ, που αυτή την περίοδο κάνει ένα ταξίδι στην Ασία με πολύ βαριά ατζέντα, ο Μπιλ Γκέιτς, που έφτασε στην Ινδία πριν από δύο μέρες και ποστάρισε ένα βίντεο να πίνει τσάι με ντόπιο – το οποίο έγινε viral και ο συνιδρυτής της BlackRock, Λάρι Φινκ.

«Η λίστα των προσκεκλημένων φαίνεται πως περιλαμβάνει περισσότερα μεγαλοστελέχη εταιριών παγκόσμιας εμβέλειας απ ό, τι τα πάρτι αρραβώνων των δύο μεγαλύτερων παιδιών του κ. Αμπάνι, το 2018 και το 2019, κάτι που υπογραμμίζει τον αυξανόμενο ρόλο της Reliance ως πυλώνα της ινδικής οικονομίας στους τομείς της τεχνολογίας, των media και της ενέργειας», έγραψε το Bloomberg wrote.

Τη διασκέδαση των προσκεκλημένων έχει αναλάβει η Ριάνα και ο ταχυδακτυλουργός Ντέιβιντ Μπλέιν.

Διαβάστε επίσης

Βολιβία: 40 νεκροί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις – Με βάρκες και πιρόγες οι μετακινήσεις στην πόλη Κοβίχα (videos)

Τέξας: Μάχη με τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του – Στάχτη 4,3 εκατ. στρέμματα (Photos)

Πρίγκιπας Χάρι: Σε λίστα θανάτου της Αλ Κάιντα το όνομά του σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:47