ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:10
MENU CLOSE

Πανακότα με γιαούρτι

05.03.2019 09:50

 

½ λίτρο (500 ml) κρέμα γάλακτος

½ κιλό (500γρ.) γιαούρτι στραγγιστό light

2 φακελάκια βανίλια

2 φακελάκια σκόνη ζελατίνη

1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. νερό (1 ζεστό και 1 κρύο)

1 κονσέρβα μαρμελάδα φράουλα (strawberry filling).

 

Βήματα

Βήμα 1

Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.

Βήμα 3

Ρίχνετε το μίγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.

 

 Ρεβέκκα Ευσταθίου, από τη Λευκωσία, xrysessyntages.com

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version