ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:20
MENU CLOSE

Βόζενμπεργκ: Δεν είναι τυχαία η δήλωση Τσιρώνη - Επιχαίρει η Τουρκία

24.03.2019 11:06

 

«Προσωπικά δεν θεωρώ τυχαία τη δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη. Τη θεωρώ ενταγμένη μέσα σε μία ευρύτερη πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση. Θυμίζω ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να εφαρμοστεί το μοντέλο της συμφωνίας των Πρεσπών και στα ζητήματα διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε μονοφαγάδες. Ο κ. Παππάς μας είπε ότι το Μακεδονία Ξακουστή αναφερόταν στο «Μακεδονία» των Σκοπίων», είπε αρχικά η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Εδώ κάτι υπάρχει που δεν γνωρίζουμε. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι πως από αυτές τις προκλητικές δηλώσεις επιχαίρει η Τουρκία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό που είπε ο κ. Τσιρώνης είχε ειπωθεί από το 2011 (σ.σ. από τον Αχμέτ Νταβούτογλου)».

«Όταν λέει ο κ. Κατρούγκαλος να αναγνωρίσουμε τις δίκαιες απαιτήσεις των Τούρκων μήπως εννοεί τις γκρίζες ζώνες; Μήπως εννοεί τη διεκδίκηση της ΑΟΖ; Μήπως εννοεί την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης;», συνέχισε. 

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε πως «ο λαός όταν πάει στην κάλπη θα διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία Πρεσπών και τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα».

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:20
Exit mobile version