ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:08
MENU CLOSE

Καλοκαιρινή τούρτα με φράουλες από τον Άκη Πετρετζίκη

18.05.2019 09:40

 

Για τη μαρμελάδα

Κόβουμε τις φράουλες σε 4 κομμάτια και πετάμε το κοτσάνι.

Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και το κονιάκ.

Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε ένα πιάτο 20 εκ. πάνω στα παντεσπάνια και κόβουμε περιμετρικά τις άκρες από το παντεσπάνι που προεξέχει από το πιάτο. Τις άκρες τις κρατάμε, δεν τις πετάμε.

Κόβουμε 3 λωρίδες λαδόκολλας και τις βάζουμε σε τριγωνικό σχήμα στην πιατέλα που θα στήσουμε το γλυκό μας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα λερωθεί η πιατέλα μας κατά την ώρα της σύνθεσης.

Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας μας.

Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση.

Τοποθετούμε περιμετρικά κομμάτια από τις φράουλες σαν στεφάνι. Στη μέση βάζουμε τη μισή από τη μαρμελάδα. Καλύπτουμε με το 1/3 από την κρέμα και απλώνουμε προσεκτικά. Βάζουμε 2-3 κομμάτια από τις φράουλες για να σταθεροποιηθεί το επόμενο παντεσπάνι και να μην «κάτσει» το γλυκό μας.

Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Τέλος, τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε το τελευταίο 1/3 από την κρέμα.

Σπάμε με τα χέρια μας το παντεσπάνι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και το βάζουμε πάνω στην κρέμα.

Βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και άχνη ζάχαρη.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version