ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:05
MENU CLOSE

Στη Σαλαμίνα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» - Τι κάνει εκεί, πώς είναι σήμερα (Photos)

19.05.2019 15:43
 
Ο πιο «γνωστός» Ιησούς όλων των εποχών ο Ρόμπερτ Πάουελ, έφτασε στην Ελλάδα, όπου φιλοξενείται στη Σαλαμίνα, για τις ανάγκες γυρισμάτων ταινίας, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη.
 
Οι πρώτες σκηνές, που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, γυρίστηκαν μέσα και έξω από το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, στην παραλία της Φανερωμένης.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ είχε ενθουσιαστεί όταν άκουσε το σενάριο της ταινίας και δεν καθυστέρησε να αποδεχτεί την πρόταση. Να σημειωθεί ότι η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζο , πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα.
 
Δυο εκπαιδευτικοί του νησιού η Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Καθαρός, μετά από πολύχρονη έρευνα συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του πιλότου προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.
Ο 75χρονος πλέον Ρόμπερτ Πάουελ υποδύεται έναν απόγονο του πιλότου, που φτάνει στη Σαλαμίνα για να βρει το δαχτυλίδι του πιλότου. Ένα δαχτυλίδι που κρατάει στη μπιζουτιέρα της, η 97χρονη Βασιλική Νάνου. «Είναι πολύ προσιτός άνθρωπος με πηγαίο χιούμορ. Στα γυρίσματα μας πειράζει συνέχεια» λέει η εκπαιδευτικός Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, εκ των πρωταγωνιστών του έργου.
 
Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ήταν ακριβώς στην ηλικία που είχε και ο Χριστός στην έναρξη της επίγειας διακονίας του, όταν είχε την ευκαιρία να περάσει από το κάστινγκ του Φράνκο Τζεφιρέλι για τη σειρά που ετοίμαζε ο μεγάλος σκηνοθέτης. Ήταν ακριβώς 31 ετών. Για τον Πάουελ ο ρόλος του Χριστού ήταν απλώς ένας ακόμη ρόλος.
Ήθελε όμως, περισσότερο παρά ποτέ να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και να τον αποδώσει όσο πιο πιστά μπορούσε. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι μετά από αυτόν τον ρόλο δεν ήταν πια ο ίδιος.
 
Πηγή: TheCaller.gr/Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:03
Exit mobile version