ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:45
MENU CLOSE

Αυτό είναι το μυστηριώδες «απόλυτο όπλο» των ΗΠΑ (Photos)

29.08.2019 16:45

 

Πρόκειται για το μυστηριώδες «διαστημικό αεροπλάνο» X-37B, της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο κατασκευάζεται από την Boeing, και ουδείς έξω από έναν στενό κύκλο στρατιωτικών γνωρίζει το ρόλο του.

Για να γίνει κατανοητό για τι μιλάμε, η πολεμική αεροπορία αρνείται ότι το X-37B μπορεί να μεταφέρει όπλα, ωστόσο, ο Τραμπ έχει εκφράσει αρκετές φορές την πρόθεσή του να… στρατιωτικοποιήσει το διάστημα.

Το X-37B φέρει την κωδική ονομασία «όχημα τροχιακών δοκιμών», είναι ρομποτικό, επαναχρησιμοποιήσιμο, και η κάθε αποστολή του στο διάστημα κοστίζει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η αεροπορία αρνείται ότι οι αποστολές έχουν στρατιωτικό χαρακτήρα, αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι το περίεργο σκάφος δεν κάνει απλώς… βόλτες στη στρατόσφαιρα.

Αντιθέτως, εκτιμούν ότι το X-37B μπορεί να -και ενδεχομένως έχει ήδη- μεταφέρει διάφορα πράγματα, όπως δορυφόρους, αισθητήρες… ακόμα και οπλικά συστήματα, αν υπάρχουν.

Επίσης, το σκάφος έχει τη δυνατότητα να εκτελεί και κατασκοπικές αποστολές, ταυτόχρονα με άλλες επιστημονικές δραστηριότητες, ενώ αναλυτές θεωρούν ότι το παράξενο αυτό σκάφος μπορεί στο μέλλον να γίνει το «απόλυτο όπλο» των ΗΠΑ.

Πληροφορίες: National Interest

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:39
Exit mobile version