ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Πόσα πληρώνει το κυπριακό κράτος ετησίως για τους μισθούς των κληρικών

09.09.2019 17:55

 

Όπως ανέφερε η Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου, σήμερα καταβάλλονται 6,5 εκατ. ευρώ σε μισθούς περίπου 722 κληρικών. Με βάση το νομοσχέδιο ο αριθμός αυτός προνοείται να αυξάνεται κάθε χρόνο, ενώ από το 2026 και έπειτα ο αριθμός των ιερέων, οι οποίοι θα λαμβάνουν το επίδομα από το  κράτος θα αυξάνεται κατά 0,5%, όπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Τμήμα Κτηματολογίου ανέφερε ότι συνολικά 220 αγροτικά τεμάχια έχουν μεταβιβαστεί από την εκκλησία στο κράτος, ενώ εκκρεμούν άλλα 80 για διαδικαστικούς λόγους. Η αξία των κτημάτων που έχουν μεταβιβαστεί είναι σε αξίες του 2018.

Ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου Γιάννης Χαριλάου, έστειλε το μήνυμα ότι η διευθέτηση του θέματος μέσω του νομοσχεδίου είναι προς την ορθή κατεύθυνση και ότι η Εκκλησία προσπαθεί να διευθετήσει όλα τα θέματα που εκκρεμούν χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στις εκάστοτε Κυβερνήσεις που τις θεωρεί όλες μέρος της εκκλησίας.  Είπε ότι η Εκκλησία δεν θέλει να έχει συγκρουσιακή σχέση με τα κόμματα ή το κράτος, και διερωτήθηκε γιατί υπάρχει αντίδραση για το ποσό που παίρνει η εκκλησία της Κύπρου, όταν το κράτος, ορθώς, όπως είπε έρχεται και επιδοτεί και τις άλλες θρησκευτικές ομάδες που υπάρχουν στο νησί.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:20
Exit mobile version