Υλικά Συνταγής
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμ. μαργαρίνη
5 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Για την σπιτική πραλίνα φουντουκιού, λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε την πραλίνα να κρυώσει.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Extra tips
Μπορούμε να σερβίρουμε την πραλίνα φουντουκιού ανακατεμένη με σαντιγί σαν μους-επιδόρπιο.
Επίσης, την χρησιμοποιούμε σαν γέμιση σε γλυκά, όπως τούρτες, κέικ και τσουρέκια.
Για ένα υπέροχο πρωινό, εκτός από άλειμμα σε ψωμί, μπορούμε να γεμίσουμε αυγοφέτες και κρουασανάκια.