ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:00
MENU CLOSE

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το άγνωστο τάμα της στον Άγιο Εφραίμ - «Ξέσπασε σε λυγμούς»

17.11.2019 07:24

 

Ο παριστάμενος σε αυτή την επίσκεψη Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος μίλησε και αποκάλυψε τη συγκινητική συζήτηση που είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την ηγουμένη στη Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.

«Στις 15:00 χτύπησε το κουδούνι της Μονής του Αγίου Εφραίμ. Την υποδέχτηκε η μακαριστή μοναχή Παρασκευή. Έσπευσα κι εγώ μαζί. Είδα την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία συνοδευόταν από τον ηθοποιό Κώστα Σπυρόπουλο και ένα συγγενικό της πρόσωπο, θυμάμαι ότι ήταν εμφανώς αδυνατισμένη, αλλά περιποιημένη. Η Αλίκη, σύμφωνα με το Λοιπόν, προσκύνησε υποβασταζόμενη στο εκκλησάκι του Ευαγγελισμού. Η γερόντισσα Μακαριά, μόλις την είδε, της είπε “Αλίκη μου” και την αγκάλιασε.

Εκείνη τη στιγμή η Αλίκη, σαν μικρό παιδί, έπεσε στην αγκαλιά της γερόντισσας και ξέσπασε σε λυγμούς. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή την εικόνα. Κάτσαμε όλοι μαζί στο κελάρι της ηγουμένης. Έπειτα από λίγο η Αλίκη είπε:

“Έχω καρκίνο, γερόντισσα, στο πάγκρεας”», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος.

Η Αλίκη μίλησε στη γερόντισσα για το θάνατο που τη σημάδεψε, τη σχέση με την πίστη και το θάνατο.

«Από πολύ μικρό παιδί συνειδητοποίησα πόσο προσωρινοί είμαστε. Η άδικη ορφάνια μου με σημάδεψε σε όλη μου τη ζωή. Ήξερα, παρά την επιτυχία μου, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπεί το νήμα της ζωής μου», εξομολογήθηκε η Αλίκη κατά τα λεγόμενα του Αρχιμανδρίτη.

Όσο για τη σχέση της με την Εκκλησία, φέρεται να είχε πει:

«Μπορεί να μην είμαι άνθρωπος του θεού (δεν πήγαινε τόσο συχνά στην εκκλησία), αλλά πιστεύω βαθιά στην Παναγία».

Πηγή: gossip-tv

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:00
Exit mobile version