ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Άντριου: «Ναυάγιο» σε live μετάδοση

18.11.2019 09:24

 

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στη σχέση του πρίγκιπα με τον Τζέφρι Έπστιν, τον χρηματιστή που αυτοκτόνησε στο κελί του ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών και ο οποίος είχε και στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για παιδοφιλία.

Οι απαντήσεις του Άντριου κρίνονται κάθε άλλο παρά πειστικές και μάλλον γεννούν περισσότερα ερωτήματα, με το BBC να σχολιάζει πως έδειξε ελάχιστη διάθεση να απολογηθεί και δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει παρά για ελάχιστα που έχουν να κάνουν με τη συναναστροφή του με τον Έπστιν.

Το Bloomberg από την πλευρά του σχολιάζει πως η συνέντευξη «εξελίχθηκε σε φάρσα, που απειλεί να καταστεί η μεγαλύτερη καταστροφή δημοσίων σχέσεων για τη βασιλική οικογένεια από τον χειρισμό του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

Το hashtag #PrinceAndrew άναψε φωτιές στο Twitter ενώ μεταδιδόταν η συνέντευξη το βράδυ του Σαββάτου. Άλλα βρετανικά μέσα έκαναν λόγο για «ναυάγιο» ή «αυτοκινητιστικό ατύχημα» (car crash).

Ουσιατικά ο πρίκγιπας Άντριου έπρεπε να απαντήσει σε τρία μεγάλα ερωτήματα- που του έθεσε με επιμονή και επανειλημμένα η δημοσιογράφος Έμιλι Μάιτλις- και αρκετά μικρότερα. Είχε σεξουαλική επαφή με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς; Πώς εξηγεί την φωτογραφία στην οποία έχει το χέρι του στη μέση της 17χρονης τότε Βιρτζίνια;

Και γιατί επισκέφτηκε ξανά τον Έπστιν το 2010, αφότου ο τελευταίος είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για παιδοφιλία;

Στο τελευταίο ερώτημα υποστήριξε ότι από το 2006, όταν έμαθε για την έρευνα που αφορούσε τον Έπστιν έως και το 2010, διέκοψε κάθε συναναστροφή και επικοινωνία μαζί του.

Το 2010 επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, όπως είπε, προκειμένου να του πει ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η φιλία τους.

Γιατί δεν του το είπε μέσω τηλεφώνου από τη στιγμή μάλιστα που δεν είχαν καμία επαφή για τέσσερα χρόνια;

Γιατί θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δειλία. Και γιατί έμεινε στο σπίτι του Έπστιν σε εκείνη την επίσκεψη; Γιατί ήταν «πιο βολικό» ήταν η απάντηση που έδωσε.

Πρόσθεσε πάντως ότι εκ των υστέρων αναγνωρίζει πως η απόφασή του εκείνη ήταν εσφαλμένη. Και εκεί σταμάτησε η όποια αναγνώριση λάθους.

Τόνισε ότι όσα χρόνια γνώριζε τον Έπστιν ποτέ δεν είχε δώσει δείγματα ότι θα μπορούσε να έχει κάνει τα φριχτά πράγματα, για τα οποία του ασκήθηκαν διώξεις, ενώ σημείωσε πως από τη φιλία τους έμαθε πολλά για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις.

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση ήταν ένα εμφατικό, κατηγορηματικό «όχι». Δεν έκανε ποτέ σεξ με την κοπέλα αυτή, την οποία και όπως δεν θυμάται ποτέ να συνάντησε.

Υποστήριξε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία κατηγορείται ότι ήρθε σε επαφή μαζί της, είχε συνοδεύσει την κόρη του σε πάρτι γεννεθλίων, που έλαβε χώρα σε μία πιτσαρία, και στη συνέχεια έμεινε στο σπίτι με τα παιδιά.

Το θυμάται, όπως είπε, γιατί δεν συνηθίζει να πηγαίνει στην συγκεκριμένη πιτσαρία. Αναφερόμενος δε στην περιγραφή της Ρόμπερτς ότι είχαν πρώτα χορέψει μαζί και εκείνος είχε ιδρώσει πολύ, τόνισε πως τότε υπέφερε από μία πάθηση, που καθιστούσε αδύνατο το να ιδρώνει.

Για τη φωτογραφία απέφυγε να πει ευθέως ότι δεν είναι αυθεντική (κάτι που διέρρεαν φιλικοί κύκλοι το τελευταίο διάστημα), αλλά το άφησε να εννοηθεί λέγοντας πως δεν φοράει ποτέ τέτοια ρούχα, ενώ σπανίως πηγαίνει στον επάνω όροφο της κατοικίας, στην οποία φέρεται να έγινε η λήψη της φωτογραφίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Bloomberg, Guardian

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:21
Exit mobile version