ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:58
MENU CLOSE

Με τον στρατάρχη Χαφτάρ συναντήθηκε ο Δένδιας

22.12.2019 13:08

 

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ αντιτίθεται στη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης και προελαύνει στην πρωτεύουσα για να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαράτζ.
 
Οι ενεργειακές συνεργασίες στην ανατολική Μεσόγειο, οι εξελίξεις στη Λιβύη και οι διεθνείς αντιδράσεις, καθώς και οι νέες τουρκικές δηλώσεις για τις θαλάσσιες ζώνες, δίνουν τον τόνο της επικαιρότητας στο φλέγον ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.
 
Ήδη, κινητικότητα καταγράφεται για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med, με την προώθηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας, ως απάντηση στην παραβατικότητα της Άγκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας θα γίνει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, και το θέμα εξετάστηκε στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
 
Την ίδια ώρα, η Άγκυρα ανοίγει «παράθυρο» για μία κοινή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την Ελλάδα, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του πολύκροτου μνημονίου με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες.
 
Πηγή: philenews, ert.gr / ΑΠΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:58
Exit mobile version