search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:49
MENU CLOSE

Η αποστολή του Δένδια, η σημιτική σύναξη του Φλωρίδη, η επιστροφή του Κασσελάκη και το αγχωτικό 3% για πέντε κόμματα

29.04.2024 06:00
dendias-kasselakis-floridis-konstantopoulou

Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα

Οργανωμένη τόσο πολύ που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πρέπει να σας πω, είναι η προσπάθεια του Μαξίμου να γυρίσει το κλίμα στη Μακεδονία, να περιορίσει τις διαρροές της ΝΔ προς τον Βελόπουλο και παράλληλα να επιστρατεύσει ό,τι πρόθυμες δυνάμεις υπάρχουν από το Κέντρο.

Κίνηση πρώτη και σοβαρή. Χρέωσε την Κεντρική Μακεδονία στον Νίκο Δένδια. Λογικά αν το δει κανείς γενικά, καθότι ο υπουργός Άμυνας έχει απήχηση στα σκληρά δεξιά κοινά, που τώρα μπορεί να φλερτάρουν με Βελόπουλο ή άλλες ακροδεξιές παραφυάδες.

Και επίσης υπάρχει και ένα σύνθετο σκεπτικό στην επιλογή: Έδωσε στον φιλόδοξο δελφίνο την πιο δύσκολη περιφέρεια.

Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο Δένδιας πηγαίνοντας Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες ήταν να δει κατ’ ιδίαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Την επόμενη ημέρα Δένδιας και Τζιτζικώστας συγκάλεσαν ευρεία σύσκεψη με όλο το επιτελείο του περιφερειάρχη και τους δημάρχους της περιοχής. Δεν πήγαν όλοι οι δήμαρχοι έμαθα, καθώς υπάρχουν και οι αντιθέσεις.

Πάντως ο Δένδιας την έχει πάρει σοβαρά την υπόθεση.

Στο τρέξιμο και ο… Φλωρίδης

Η δεύτερη κίνηση που έκανε το Μαξίμου ήταν να επιστρατεύσει τον Γιώργο Φλωρίδη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε κι αυτός στη Θεσσαλονίκη και φρόντισε να δει κάποιους παλιούς του φίλους της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ.

Τους πήγε μάλιστα σε ένα must στέκι, στο ουζερί του Καβούρη – κάθε συνειρμός δεκτός.

Ο Γιώργος Πασχαλίδης, ο Νίκος Γκεσούλης και ο Θανάσης Τσαφτάρης, σημητοφύλακες δυνατοί οι δύο πρώτοι, άνθρωπος του Βαγγέλη Βενιζέλου ο τρίτος, ήταν στην παρέα.

Τώρα τι «ψάρια» θα πιάσουν, εφόσον βέβαια, θελήσουν όλοι να στηρίξουν την κυβέρνηση για χάρη έστω του Φλωρίδη θα φανεί. Πάντως η προσπάθεια γίνεται…

Η επιστροφή Κασσελάκη και η πόρτα πόρτα εκστρατεία

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε από χθες στην κομματική Ιθάκη του από τη 10ήμερη ναυτική περιπέτεια – πάλι καλά, ο άλλος έκανε δέκα χρόνια να επιστρέψει στην κανονική.

Από τα όσα έγιναν στα νησιά, κοντινά και μακρινά, κατά την περιοδεία αυτή, φανερώνουν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει μία τακτική επικοινωνίας με τους πολίτες τύπου «πόρτα – πόρτα». Ή αλλιώς, επικεντρώνεται στην προσωπική επαφή, αξιοποιώντας ένα δυνατό του σημείο.

Δεν προλαβαίνει να δει έναν έναν ψηφοφόρο βέβαια, αλλά το μήνυμα που θέλει να στείλει το στέλνει… Καλύτερα οι κουβέντες πάντως με τους πολίτες, παρά κάτι συνεντεύξεις όπως αυτή στην οποία είπε για το 5% στον τομέα της Υγείας και ενώ οι δαπάνες που ήδη προβλέπονται είναι στο 5,8%.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά χάνει και την ευκαιρία να πλήξει την κυβέρνηση σε ένα πεδίο, όπου τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και αποδείχθηκε με το δράμα της οικογένειας Καλλιάνου. Βέβαια, πρέπει να πει κάποιος στον βουλευτή, τον πόνο του οποίου για την απώλεια του πατέρα του συμπονούμε όλοι, ότι θέλει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.

Πέντε κόμματα στην κόψη του 3%

Από τα γκάλοπ του Σαββατοκύριακου συγκράτησα τα εξής:

Η ΝΔ φαίνεται να ξεφεύγει από τον κίνδυνο να έχει «2» μπροστά στις ευρωεκλογές.

Εάν θα καταφέρει να κατοχυρώσει το «33+» που έδειξαν η GPO και η Marc είναι τώρα το στοίχημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει παγιώσει τη δεύτερη θέση, όσες αναλύσεις και να κάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη περί της χαλαρότητας και του απολιτίκ χαρακτήρα της ψήφου που κερδίσει ο Κασσελάκης.

Ο Βελόπουλος έχει μία συγκράτηση στη δυναμική, αλλά παραμένει ψηλά.

Όσο για τα μικρότερα κόμματα, μπορεί να δούμε το βράδυ των ευρωεκλογών ακόμα και πέντε σχηματισμούς να παλεύουν για την είσοδο στην ευρωβουλή, εκεί στο 3% – Νίκη, ΝΕΑΡ, ΜΕΡΑ25, Λατινοπούλου, Λοβέρδος…

Η μόνη σίγουρη από τους «μικρούς» είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Η γκάφα Ρωμανού, η απρονοησία του ξάδερφου Κασσελάκη, το κάζο ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και η αναμονή εκλογοδικείου για Σπαρτιάτες

Διανομή εδρών ή εκλογές για τους Σπαρτιάτες, οι ανακατατάξεις στην ακροδεξιά, το 20% του Κασσελάκη και τα γκάλοπ για ΠΑΣΟΚ

Οι αποφάσεις Αρείου Πάγου-εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες, το γκελ του Κασσελάκη, η «μαύρη βίβλος» του Αλέκου και τα Επείγοντα του ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:48